Det handlede ikke om Jenn og Brian

Fredagens koncert med Brian og Jenn Johnson var først og fremmest centreret om Jesus. Koncertoplevelsen var det mindre væsentlige.Jenn holder en halvliters hvid plastikkande i hånden, mens hun synger. Det er hendes tekrus. Hun har bare tæer på scenen. Brian sidder med siden til publikum under størstedelen af koncerten, for at guitarist og bassist bedre kan aflæse hans guitargreb. Et enkelt nummer skal genstartes – akkorderne harmonerede slet ikke, men det virker ikke somom, det generer aftenens amerikanske lovsangskoncert-givere.

Jenn og publikum løfter hænderne for at vise den fuldstændige overgivelse til Jesus.

Det var i Kolding Apostolske kirke fredag den 11. marts. Omkring 200 koncertdeltagere havde afsat aftenen til en særlig lovsangskoncert.
Brian og Jenn Johnson (32 og 28) havde taget den lange rejse fra Redding i Californien på USA’s vestkyst til Kolding på Jyllands østkyst. De kom for at undervise lovsangsledere fra mange lande i Europa og dele deres personlige åbenbaringer og erfaringer som lovsangsledere og lovsangsskrivere. For på trods af deres relativt unge alder har de allerede solgt massevis af cd’er, både i eget navn, men også som ledende lovsangere i Bethel Church. Derudover driver de en lovsangsskole i Bethel, hvor lovsangere fra hele Verden strømmer til for at få inspiration. Og de har skrevet adskillige af de sange, som Jesus Culture synger.
– Vi rejser for at give dét videre, som Gud har lært os om lovsang. Om at det primært handler om selv at koble sig på Gud som lovsangsleder, og om at alt er muligt, når han virker igennem os, forklarer Brian.

Jesus kunne gøre det

Også publikum, som stod op fra første sang, var klar over, at det handlede om at koble sig på Gud. De var der ikke for at hylde Jenn og Brian men for at synge helt nede fra maven til Jesus.
Lige fra den første sang ”Light of the World”, Tim Hughes gamle lovsangs-slager, over inderlige Jesus-Culture- sange til den nyere og mere ukendte sang: ”God, I look to you”, som handler om at lægge hverdagens problemer over til Gud og om, at han er Herre over alle situationer. Koncert virkede mere og mere som et forkert ord, som aftenen skred frem. Lige præcis hvad Jenn og Brian ønskede.
– Jeg håber for koncerten, at den skaber rum til at tilbede Gud, at han må tale til mennesker, så deres liv bliver forvandlede, sagde Brian. Jenn supplerede:
– Vi er udmattede efter at have undervist i tre døgn fra morgen til aften, så hvis der skal ske noget i aften, så vil det kun være Jesus, der kan gøre det. Men med hans hjælp kan det blive en vidunderlig aften.
Og dét blev det. Aftenen sluttede med spontan lovsang og en mulighed for den enkelte deltager til at få en ny berøring fra Jesus.