– Det har været vores livs rejse

Jeanette og Søren Hoppe vil tilbage til Israel igen, når de lige har fordøjet de mange indtryk fra årets læserrejse med Udfordringen.- Jeg får gåsehud bare ved tanken, fortæller Jeanette.

Fødselskirken i Bethlehem. Gennem det lille hul i gulvet kan man se ned i hulen, som man mener er stedet, hvor Jesus blev født for over 2000 år siden. Fotos: Stig Christensen

Jeanette og Søren Hoppe var med på Udfordringens læserrejse i begyndelsen af april. En rejse som varede 12 dage og gik til Syrien, Jordan og Israel i nævnte rækkefølge og med flest dage i Israel. Nogle af de mange store oplevelser giver Jeanette gåsehud.
– Vi stod i fødselskirken i Betlehem og sang ”Et barn er født i Betlehem”, det var så stort, at jeg kan få gåsehud bare ved at tænke på det, fortæller hun.

Bibelhistorisk rejse

Men det var langt fra den eneste store oplevelse. Både Jeanette og hendes mand Søren lægger den ene efter den anden oplevelse på bordet. Oplevelser som var med til at gøre det til ”deres livs rejse”, som Jeanette siger. Kendskabet til rejsen kom blandt andet fra det lokale kirkeblad, og de syntes, det lød rigtig spændende.
– Det gav en forventning om en rejse gennem bibelhistorien, og den forventning er virkelig blevet indfriet, fortæller Søren.
De er begge i nærheden af de tres, men har ikke rejst så meget i deres liv.
– Vi har båd, så vi har sejlet i langt de fleste ferier. Først for en tre-fire år siden kom vi i gang med at rejse, fortæller Jeanette. De er snart på vej til Rom for anden gang, og de synes også, at de skal se Israel igen engang.

Hele rejseselskabet i gravhaven i Jerusalem. Søren Hoppe fortalte, at der både var fordele og ulemper ved at rejse 43 mennesker sammen. Det var godt, når man skulle synge sammen, men det tog lidt tid at komme ind og ud af bussen.

– Vi skal lige have fordøjet alle de indtryk, vi har fået denne gang, før vi skal afsted igen, fortæller Jeannette, og Søren supplerer:
– Ud over at Israel betyder meget for os, fordi vi er kristne, er jeg også frimurer, og mange ting dernede har betydning for mig ud fra den vinkel, forklarer Søren, som dog ikke vil fortælle så meget om, hvilke ting det er.
Men tilbage til denne rejse, som var fyldt med flotte oplevelser for de to.
– Det at være i Jerusalem og se de steder, hvor de forskellige ting, som vi har læst og hørt om, var sket i virkeligheden. Vi måtte knibe hinanden i armen. Jo, vi er her virkelig, fortæller Jeanette og fortsætter:
– Det med at se historien og det at opleve, hvordan det hele hænger sammen, har givet mig en dybere forståelse af, hvor virkelige begivenhederne i Bibelen er.

Anbefaler til alle

Jesusminareten i Damaskus i Syrien, hvor rejsen begyndte.

Jeanette og Søren syntes, det var spændende, at turen både gik til Syrien, Jordan og Israel, og det gav også nogle ekstra oplevelser.
– I Jordan syntes jeg, at Petra og Jordanfloden gjorde særlig stort indtryk, fortæller Jeanette, som var meget imponeret over de finesser, Petra var bygget med, selvom det var årtusinder gammelt.
– Der var seperate vandtilførsler til mennesker og dyr. Det var fantastisk bygget, fortæller hun.
Men selvom Jordan og Syrien var spændende, var det særlig, Israel som trak. Også Søren fik store oplevelser derfra.
– Jeg synes, kontrasterne var store, da vi først var på Holocaustmuseet og så det dystre mindesmærke der og bagefter kørte ud til Betlehem, hvor vi sang i fødselskirken, husker han og fortsætter:
– Også sejlturen på Genesaret sø var speciel. Nu har man hele sit liv hørt så meget om den sø, og pludselig sad vi i en båd i smukt vejr derude og sang.
På de forskellige relevante steder på turen, som havde bibelsk relevans, læste rejseleder Stig Christensen højt fra Bibelen.
– Det var rigtig godt. I det hele taget gjorde Stig og Rhoda Christensen det godt. Turen var godt organiseret, og vi har anbefalet den til alle andre, slutter Jeanette.


Artiklen fortsætter efter annoncen: