Ung missionsleder vil tænke nyt

Poul Winther Kristensen er ny leder af Africa InTouch.
Motivation, samarbejde, netværk, synergi, idéskabende, frivillighed og ledelse forekommer tit i Poul Winther Kristensens sætninger – som fremføres roligt og velovervejet.

Poul Winther Kristensen

Disse nøgleord har været med til at forme ham og er blevet hans redskaber både i arbejdslivet og i det frivillige engagement.

Byggesagkyndig

Poul Winther Kristensen er ny leder af ungdomsorganisationen Afrika InTouch. Han er 36 år og opvokset i Herlev, i en folkekirkeligt aktiv familie.
Han tog en uddannelse som teknisk assistent, og i perioden 1993-97 arbejdede han i teknisk forvaltning i Karlebo kommune – med en kort afstikker til Youth For Christ (YFC) i 1996, hvor han stod i spidsen for musikfestivalen OPSTAND.
– Jeg troede egentlig, at min fremtid var rimelig godt på plads, da jeg sad med planlægning af kommunale byggeprojekter og byggesagsbehandling, siger Poul Winther. – Men i forenings- og kirkelivet oplevede jeg også et kald.

Levende sten

– Jeg har altid interesseret mig for at få fællesskaber til at fungere. Det var det, der trak i mig, da YFC kontaktede mig og sagde, at de på grund af en sygemelding stod med et akut behov for en projektleder.
– I 1997 blev jeg ansat for Indre Mission i Brøndby Strand sogn. Fra at bygge traditionelle huse skiftede jeg branche og skulle nu til at bygge med levende sten, bemærker Poul Winther.
En stor del af opgaven inden for børne- og ungdomsarbejdet blev udført i netværk med bolig- og sportsforeninger.
I 2001 rykkede Poul Winther op og blev ungdomskonsulent for Indre Mission i Nordsjælland. En af opgaverne var at vinde nyt land i samarbejdet med sognekirker, skoler osv.
I denne periode blev Poul gift med Anette, der er folkeskolelærer. Sammen har de tre børn. Den ældste, Julanie på 10 år, er adoptivbarn fra Filippinerne, derefter kommer Malte, 6 år, og Astra, 2.

Engagement

I 2007 flyttede familien til Gjern ved Silkeborg. Her blev de engagerede i den nyopstartede Søhøjlandets Valgmenighed.
Der gik ikke længe, før Poul Winther Kristensen blev ansat i IMU på landsplan, hvor det igen gik ud over stepperne med at engagere de frivillige kræfter, bl.a. gennem en række landsarrangementer.
Da muligheden for et arbejde inden for noget lidt andet dukkede op i 2010, blev Poul Winther landskonsulent for Folkekirkens Nødhjælp.
Men så kom Afrika InTouch ind i billedet
– Jeg har ofte mødt Afrika InTouch i forbindelse med stævner og arrangementer. Og ikke så sjældent har jeg haft med IMU’ere at gøre, som har været ude som volontører og har været begejstret for arbejdet.

Tændt

– Det tænder mig, at Afrika InTouch VIL noget. De volontører, der kommer hjem, er meget engagerede og har store berøringsflader. De kan være med til at puste til brand og passionen til mission. Jeg har set de mest utrolige opgaver blive løftet i spændingsfeltet mellem realisme og idealisme, professionalisme og frivillighed.
Orla Fredensborg Møller