SommerCamp
Oasegæster blev udfordret fra San Francisco

Mark Scandrette fra San Francisco-kirken Reimagine udfordrede SommerOase til at genforestille sig Guds rige.Mudder, regn og mere mudder. Sådan var virkeligheden søndag aften på årets SommerOase, men det afholdt ikke deltagerne fra mødet med Mark Scandrette fra San Francisco.

Mark Scandrette lever sig ind i det afsluttende epos. I baggrunden fortolker en kunstner hele mødet på lærred.

Og han holdt sig heller ikke tilbage. Selvom mødet begyndte i al ydmyghed, sluttede han med at citere et digt – eller måske nærmere råbe et epos, om aftenens tema, som var udfordringen til at genforestille sig Guds rige. Men vi foregriber begivenhedernes gang. Det hele begyndte et helt andet sted. Nemlig med dedikeret lovsang, hvor bannerdansere, som moderne palmesøndagsdeltagere, sang og dansede deres hosianna. Imens fortolkede en kunstner på scenen aftenens møde ind i et kunstværk, som langsomt tog form.

Gav halvdelen væk

Derefter blev Mark Scandrette præsenteret. Han har skrevet bogen ”Jesus-vejen”, som nylig er oversat til dansk, og er kendt som et menneske, der forsøger at tænke kirke og kristendom på en frisk og anderledes måde ud fra Jesu vejledning i Bibelen. Hans udgangspunkt for både talen og livsvandringen kommer fra hans eget liv.
– For nogle få år siden var jeg frustreret. Vi snakkede om at være disciple. Vi længtes efter at være disciple, men jeg oplevede, at vi manglede en platform, hvor vi kunne øve os i det. Derfor besluttede jeg mig for at lave et eksperiment, hvor jeg ville give halvdelen væk af det, jeg ejer. Jeg skrev en mail til mine venner, og 30 af dem ville gerne være med. Det var, som om de bare havde ventet på en invitation til handling, forklarer Mark de lyttende Oase-gæster.
Derfra greb handlingen om sig. Han fortæller, hvordan de mødtes hver uge og i denne proces kom meget tættere på hinanden end nogensinde før. Og hvordan det ene skridt tog det næste, så kirken, som det efterhånden blev, rakte ud til hjemløse og forsøgte at løse voldsudfordringerne i nærområdet.
– Vi lavede mange eksperimenter for at finde nye måder at vise Guds omsorg til mennesker på. Og pludselig erfarede vi, hvordan den forvandling, som vi altid havde længtes efter, begyndte at ske. Vi havde manglet mod til at gøre det alene, men i gruppens fællesskab fik vi styrke og blev en del af en levende historie med nye friske erfaringer af Jesus, forklarer han.

Jesu træningslokale

– Mange er skeptiske over for kristendommen. Det eneste de har mulighed for at se, er om kristendommen gør en positiv forskel i dit liv. Vil jeg ligne dig?
Og derfra opfordrer Mark Scandrette forsamlingen til at gøre det samme, som han har gjort.
– Lad os sammen gå ind i Jesu træningslokale. Lad os genforestille os vores liv. Lad os være kreative om måden at leve som kristne på.
Inden han sluttede helt, delte Mark et digt med forsamlingen om at lade sig påvirke af Guds skaberkraft til at leve det liv, som Gud ønsker for os.
Forsamlingen lyttede, og mange gik frem til forbøn for at blive udrustet med mod og styrke til at træde ud i nye ting.