Debat

Bemærk venligst: Læserindlæg er udtryk for læserens egen holdning og er ikke nødvendigvis avisens holdning.

Partiet, der ikke ville dø

Partiet der ikke ville dø (KD) har begået selvmord. For ca 1/2 år siden fik jeg et brev med opfordring til at melde mig ind i KD igen (jeg meldte mig ud, da Bodil Kornbek blev formand).
Jeg ville ikke bare smide det i skuffen, men give det en ny chance, så jeg skrev et brev til lokalformanden med kopi til landsformanden og Per Ørum og gjorde det klart, hvad der skulle til, for at jeg igen skulle stemme på KD og bringe KD over spærregrænsen, nemlig en meget større profilering af mærkesager fx fri abort og andre etiske og moralske ting.Ingen af de tre fandt det værd bare at svare på brevet.
Ordet fri abort blev ikke nævnt i valgkampen, der blev ikke nævnt et ord om en af samfundets største problemer nemlig den ødelæggende overforbrug af alkohol, men i respekt for Per Ørums kæmpe indsats og med det spinkle håb om et kredsmandat stemte jeg alligevel på KD, og alle ved, hvordan det gik.
Min opfordring skal være: begynd ikke at indsamle underskrifter igen, det er spild af god tid, læg projektet i skuffen, og lad os bede for vore politikere og om et åndeligt gennembrud i vores land. Før det kommer, er der ikke basis for et kristent parti.

Kære Henri Nissen, jeg forstår, at du er kandidat til formandsposten. Jeg synes, det ville være en skam, hvis du skulle bruge din tid på dette.
Jeg opfordrer dig og alle andre kristne til at overveje, om vi skulle stifte en forening til fremme af kristen politik. En slags interesseorganisation i lighed med Ældresagen. Jeg tror, det kunne samle mange kristne og blive en forening med rigtig mange medlemmer, som kunne være en fælles stemme.
Derved undgår vi den evige diskussion om, hvor kristent det skal være, og om det skal være rød eller blå, og om vi skal have en motorvej til Holstebro, og alle medlemmer kan så frit stemme på det parti, som man synes varetager vores interesser bedst.
Lad mig høre fra nogen, om I synes det er en god ide, eller der er noget, jeg eventuelt har overset.
Arne Kristiansen
Broagervej 39 A
7500 Holstebro.

Nej, vi svigtede ikke KD

Jeg læser i Udfordringen, at de kristne svigtede KD. Det er lige omvendt. KD svigtede de kristne ved mangel på noget som helst Kristus-vidnesbyrd. I stedet talte man forblommet om en ”værdibaseret politik”, – ”kristne værdier”, – ”kristen kulturarv” –”menneskesyn” – omsorg for ”udkants-Danmark” etc. – alt sammen udmærket, men uden den vækkerrøst, Kristus-grebne mænd og kvinder længes efter i Folketinget.
Jeg har ved flere lejligheder været tæt på KD og kendt mig dybt skuffet. Jeg føler ikke, jeg har svigtet KD. Det er dem, der har svigtet mig. KD-folkene er ikke spor mere kristelige end så mange andre politikere, dvs. lige så lidt som resten af det politiske landskab.
En lederartikel i Udfordringen har formentlig ret i, at vort folketing ser ud til at blive den mest ateistiske folkeforsamling nogensinde, men KD ville ikke være nogen modvægt.
”Vi ønsker endog muslimer velkomne, hvis blot de vil stemme for vor politik”, bedyrede nærmest overfusende et KD-medlem mig på et lokalt vælgermøde, jeg var indbudt til i Næstved.
Jeg tror ikke på et sådant parti. Men jeg tror på ordets formaning om at bede for de styrende i vort land, uanset hvem der styrer, og så ellers være tro mod evangeliet om Jesus Kristus, ikke blot i lukkede, ”frelste” kredse, men i det åbne terræn til lands, til vands og i luften.
Jørn Nielsen,
H.C. Lumbyes Vej 159A,
4700 Næstved.

Godt, du findes

Kære Jørgen Johansen.
(Vedr. indlæg i uge 38).
Det er godt, at der findes mennesker som dig. Det troede jeg ikke. Det er godt, at du er sikker på, at det, du stemmer på er efter din overbevisning.
Der var mange vælgere, der var i tvivl denne gang. Og KD fik jo ikke gode tal i meningsmålingerne. Derfor tror jeg, mange var bange for ”stemmespild”. Men mennesker som dig der kender løsningen på problemerne har jo også et ansvar. Et stort ansvar for at fortælle det og leve det ud. At leve det ud kan jeg forstå, at du gør, og fortælle, det gør du jo også her i Udfordringen. Jeg kan desvære ikke tillade mig at ”prale ” af det samme som dig, for jeg når dig kun til knæene. Men jeg er glad for, at der findes mennesker som dig, der tør kaste den første sten. Det troede jeg faktisk ikke, der fandtes mere.
Nu ser det jo ud til, at KD skal vælge ny formand på landsmødet i oktober. Her vil jeg gerne, om du, der har alle løsningerne, vil være kandidat. Jeg vil gerne bakke dig op. Og det tror jeg, at der er mange, der vil, for der findes vist kun én som dig.
Jens P. Hansen
Kattedamsvej 46
9440 Aabybro

Svar til Arne K. og Jørn Nielsen

Både abort og alkohol blev faktisk nævnt over 300 gange gange af KD under valgkampen. Ørum nævnte også homofili-sagen.
Men ofte er det pressen og de andre partier, der sætter dagsordnen. Og når det handler om fx nationaløkonomi, kan man jo ikke tale om abort.
Også i KD ønsker langt de fleste, at de etiske sager kommer mere frem. Det er en af grundene til, at jeg selv stiller op som formand. Hvis vi ønsker at ændre tingene i Danmark, må vi også selv gøre noget, og KD har alt for lidt opbakning af de kristne – kun 2.500 medl.
Når man kritiserer KD, skal man huske, at et politisk parti ikke er en kirke. Man skal følge de demokratiske spilleregler. Man kan fx ikke forhindre muslimer i at melde sig ind, sådan som Jørn Nielsen antyder i sit indlæg. Hvis de kan gå ind for formålet, har de ret til at være medlemmer. Og det ville da være skønt, hvis muslimer og ikke-kristne stemte på et parti med kristne idéer.
At prædike og bede for politikere i alle partier, som Jørgen Nielsen foreslår, er da en god idé, men det forhindrer os jo ikke i selv at handle politisk.
Mht. en forening for kristne, der er aktive i alle partier, findes der et Værdi Politisk Netværk, som jeg også selv er med i.
Men hvis I ikke synes, at KD er kristent nok, hvordan kan I så leve med de andre partier?
Henri Nissen
hb-medlem i kd og kandidat til formand på KDs landsmøde d. 29. oktober.