London Times: “eksplosionen i Iran var i et atomanlæg”

– Satellit-billeder viser klart bølgende røg og ødelaeggelse og er – ifølge bladet “Times of London” – et bevis på skade på et atomanlæg i Isfahan i Iran.Avisen citerer israelske efterretnings-myndigheder, som udtaler, at der ikke er nogen tvivl om, at denne eksplosion beskadigede et uran-berigelsessted. Kilden tilføjer, at “eksplosionen ikke skyldtes et uheld”.

Embedsmænd i Isfahan benægter, at byen er blev ramt af en eksplosion.

Isfahans viceguvernør for politik og sikkerhed, Mohammad-Mahdi Esma’ili, betegner rapporterne som “rene løgne”, ifølge IRNA nyhedsbureauet. En repræsentant for byens brandvæsen benægter, at der har været en eksplosion.

Den mystiske sprængning forårsagede en rystelse i Isfahan, som er hjemsted for et atomanlæg, der behandler uran, som “opfodrer” et brændstof-berigelsesanlæg i Natanz.

Eksplosionens kilde og mål er uklare. Ifølge nogle rapporter fandt den sted på en militærbase, mens andre sagde, at det var en “gaseksplosion”.

I Israel er historien en forsidenyhed, men ingen her ønsker at udtale sig om den.