Mediedag skaber netværk mellem kirkens kommunikationsfolk

Kirkernes Mediedag nærmer sig. Arrangørerne har samlet op på tilmeldinger og program og glæder sig til en spændende dag med inspiration, værktøjer og netværk den 21. januar.Kirkernes Mediedag vil inspirere, udruste og skabe netværk mellem kommunikationsfolk. Det fremgik tydeligt af et opsamlingsmøde før dagen løber af stabelen på Hotel Trinity ved Fredericia den 21. januar 2012.Omkring 60 er nu tilmeldt, men arrangørerne regner med det dobbelte. Sidste år deltog 130. Og det kan sagtens nås inden sidste tilmelding mandag den 16. januar kl. 8, mener de.
Arrangører er Danmarks Kirkelige Mediecenter og Kirkeligt Medieakademi. Folkekirken.dk og Landsforeningen af Menighedsråd er medindbydere.

Topnavne på plakaten

De har netop samlet op på de sidste løse ender i det spændende dagsprogram.
Den kendte tv-journalist Kurt Strand starter dagen med et indspark til kirken: Vær ikke bange for konflikt. I debatter kommer synspunkter i spil, og vi bliver vi alle sammen klogere, siger han i en ny mediehåndbog, udkommer på mediedagen.
Han følges op af navne medieforsker Stig Hjarvard fra Københavns Universitet og biskop Niels Henrik Arendt, Haderslev Stift. En række workshops giver konkrete værktøjer til kirkeblad, hjemmeside, sociale medier, pressekontakt osv. Dagen slutter med folketingsmedlem og tidligere redaktør Mette Bock.

Netværk i pauserne
Også pauserne er vigtige på mediedagen, påpeger indbyderne:
– Jeg glæder mig til at møde andre kommunikationsfolk, der står med fingrene i arbejdet i kirkerne, siger Ellen Aagaard Pedersen, redaktør på Folkekirken.dk. – Vi har så meget, vi gerne vil støtte dem med, men vi har rigtig meget brug for at kende dem. Ofte er det ude i de lokale sogne, de gode historier er.
Erik Vind fra Landsforeningen af Menighedsråd supplerer:
– Jeg glæder mig mest til at få dialog med medieansvarlige om menighedsrådsvalget i november 2012. På så tidligt et tidspunkt kan vi nå at skærpe vores indsats for at engagere nye menighedsrådsmedlemmer.
Henrik Lindved fra Danmarks Kirkelige Mediecenter glæder sig også til at dyrke netværket på mediedagen:
– Jeg glæder mig til at møde og hjælpe dem, som arbejder med kommunikation til daglig. Mediedagen er et fællesskab mellem alle dem, der gerne vil kommunikere kirke og tro. Det er stort, at vi vil det samme.

Ny mediebog på trapperne
Svend Løbner fra Kirkeligt Medieakademi supplerer:
– Jeg drømmer om et slaraffenland for kirkens ledere og mediefolk, en dag, hvor vi glemmer vores egne dagsordener og fokuserer på, hvordan vi kommunikerer verdens bedste budskab til danskerne.
Svend Løbner har skrevet en mediehåndbog til dagen. Det vigtigste FØRST hedder bogen, der indeholder 12 interviews med toneangivende redaktører, journalister, kommunikationsfolk – og en enkelt spindoktor.

Læs om talere, program, workshops og tilmelding på www.mediedag.dk.