Henrik vandt to pladser på læserrejsen til ”De første kristne”

Henrik Jacobsen har holdt Udfordringen siden 1989.

Henrik Jacobsen elsker at rejse, så han ser frem til pilgrimsrejsen tilbage til de første kristne.

– Jeg har altid syntes, det var en god avis, siger han.
– Jeg lærte den at kende, fordi jeg kendte én, som arbejdede på lageret hos Udfordringen, da det lå sammen med Forlaget Scandinavia. Det var inde i gården i Nørregade 34, tæt på Dahls Varehus, husker Henrik Jacobsen.
Når Henrik kom med i konkurrencen om to pladser på læserrejsen, skyldes det dog ikke hans trofasthed som abonnent gennem næsten 25 år. Det skyldtes, at han havde skaffet sin mor, Judith Jacobsen, som bor i Høje Gladsaxe, som ny abonnent.
Dermed kom hans og hendes navn med i puljen. Og da vinderen skulle udtrækkes, blev det Henrik.
Han har dog tænkt sig at give den ene rejse til sin mor, så hun også kan få noget ud af det.
Selv er Henrik 45 år og arbejder inden for Post Danmark, hvor han kører post rundt i hele landet i de store gule lastvogne.
Han kommer i Valby Frikirke, som nu er en del af Netværks-kirken i Apostolsk Kirke.
Henrik elsker at rejse, så han glæder sig til læserrejsen, som foregår lige efter pinse fra tirsdag den 29. maj til onsdag den 6. juni.
Det et præsteparret Rhoda og Stig Christensen, der er rejseledere på læserrejsen.

Pilgrimsrejse

Idéen er at følge i ”De første kristne”s fodspor. At besøge de steder og byer i Grækenland og Tyrkiet, hvor Paulus, Peter, Johannes og de andre kendte personer fra Ny Testamente vandrede, prædikede og boede.
Rejsen begynder i Athen og Delfi i Grækenland, hvorefter man flyver til Tyrkiet og bl.a. oplever den bibelske by Efesos og øen Patmos, hvor Johannes fik sin store åbenbaring.
Det er således ikke blot en turistrejse, men en pilgrims- og turistrejse, hvor der lægges vægt på den åndelige dimension.
Undervejs kæder rejseleder Stig Christensen oplevelserne sammen med Bibelens beretninger, så stenene begynder at tale om de første kristne.
På øen Patmos mediterer man over nutiden og fremtiden i lyset af de gamle åbenbaringer, som apostlen Johannes har nedfældet i Bibelens sidste bog.
Udfordringen vil efterfølgende fortælle om Henriks og de andres oplevelser.

Måske endnu plads

Selv om fristen er udløbet, kan interesserede henvende sig til René Hoeg på Unitas Rejser og høre om mulighederne for at komme med. Der er tilmeldt godt tyve rejsende. På den tidligere læserrejse til Jordan, Syrien og Israel var man helt oppe på 45 deltagere.

Tak til de trofaste

Udfordringen ønsker Henrik tillykke med præmien og siger tak for, at du ligesom mange andre trofaste læsere holder fast ved og prioriterer Udfordringen istedet for at spare nogle få kroner om året ved at undvære den.
Medierne er i dag så fyldt med skidt og ligegyldigheder, at vi må sørge for også at få troværdige nyheder og åndelig føde for troen.
Selv om konkurrencen er forbi, opfordrer vi kraftigt læserne til at skaffe nye abonnenter.
Brug kuponen inde i avisen.
Hjælp også med navne og telefon-numre på venner, som måske kunne være interesseret. Vi mangler navne, som vi kan ringe op og give et godt tilbud. Husk det nu.
Henri Nissen
Redaktør