SOMMERSTÆVNER
Missionsforbundet og Baptisterne holder fælles sommerstævne i år

I år er det ikke bare baptisterne, der holder sommerstævne i Mariager. Det bliver et fælles-stævne sammen med Missionsforbundet.Missionsforbundet har tradition for at holde sit sommerstævne i Kolding, mens baptisterne holder deres i Mariager. Men i år holder de to kirkesamfund et fælles sommerstævne i Mariager.

Missionsforbundet plejer at holde sommerstævne i Kolding. Men i år bliver det i Mariager sammen med baptisterne.
Billedet er fra Missionsforbundets sommerstævne i 2008.

I begge lejre er man meget spændte på, hvordan det kommer til at gå. Men samtidig ser man nogle gode muligheder ved et fælles stævne, og nu skal det prøves af.

Noget for alle – uanset baggrund

På stævnet er der plads til alle i det store fællesskab. Her er noget for alle, uanset om man er barn, teenager, par eller single, pensionist eller med erhverv, troende eller tvivlende, etnisk dansker eller nydansker.
Og hvis man før har været på sommerstævne hos Missionsforbundet eller baptisterne, vil man kunne opleve noget, der er nyt og anderledes og alligevel genkendeligt.

Giv velsignelsen videre

Temaet for stævnet, der finder sted i uge 31, 29. juli til 4. august, er ”Giv velsignelsen videre!”
Der bliver masser af mulighed for at blive inspireret til, hvad dette betyder for én selv.

Spændende talere og koncerter

Der kommer til at foregå mange spændende ting på det store sommerstævne.
Man kan glæde sig til koncerter med Jonas (Hymns fra Nineveh), Broder A., Amager Gospelkor og deltagere på gospelworkshoppen.
På stævnet kan man møde og blive udfordret af mange spændende talere.
Et lille udpluk af talere fra det righoldige program: Peter Wenz, seniorpræst i kirken GOSPEL FORUM i Stuttgart, en af Tysklands største frikirker.
Man kan også høre Jacob Birkler, formand for Etisk Råd og Ole Lundegaard, præst ved baptistkirken Korskirken, Herlev.
Man kan møde Tony Ache-ampong, en international, spændende ghanesisk præst fra City Baptist Church, Hvidovre.
Sidst men ikke mindst kommer Shane Claiborne, som er grundlægger af det kristne fællesskab »The simple way« i Philidelphia, USA.

Film med udfordringer

KIT, Kirkernes Integrationstjeneste har med økonomisk støtte og i samarbejde med et nigeriansk filmselskab fået lavet filmen ”Europe in my heart”. Det er en spændende men også barsk film om menneskehandel.
Filmen vises nu i landsbyer i Nigeria for at advare unge kvinder mod en krank skæbne som sexslave i Europa – og filmen vises også på sommerstævnet.
Og der bliver mere Afrika på stævnet i form African Workshop under ledelse af Christina Munezero fra Bethaniakirken i Aalborg.

Perron og Platform

”Perron” er navnet på det klassiske spor, som byder på et væld af seminarer, aftenmøder, koncerter, film og kreative værksteder m.m.
”Platform” betegner primært et ungdomsmiljø, men er også åbent for andre, der kan lide at tænke i nye baner. Det er stedet, hvor spørgsmål og samtaler går i dybden, og der opstår nye projekter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Alene-af-sted” på sommerstævne

Kommer man alene-af-sted på sommerstævne og måske endda for første gang til stævne, så er der mulighed for at mødes med andre i en lignende situation.
Man mødes over en kop kaffe til en snak om lidt af hvert fra hverdagen samt oplevelser på stævnet. De, der møder frem, sætter ”dagsordenen”. Det er tænkt som et åbent frit forum for kvinder og mænd. 
Der er lagt op til et spændende sommerstævne for to kirkesamfund i fællesskab.