Gud vil frelse dig

Hvis du tager imod hånden fra Jesus, kan du
få et helt nyt liv – så kan det ikke blive større! – Kan vi overhovedet forestille os en verden uden Jesus?
Af Peer Laigaard
Billedkunstner
Salling Kunst Center

Her har Jesus en stund sammen med sine desciple, hvor han fortæller dem, at nu er det snart den tid, hvor han skal tage hjem til sin Far i himlen, som har sendt ham.
Samtidig er det godt, at Jesus tager bort, for så kan han sende Talsmanden, som er Helligånden. Når han kommer, skal han overbevise verden om dens synd, og hvad der er ret, og Guds dom.

Ikke til at bære

Jeg tror ikke, disciplene forstod ret meget af den her tale. Nu havde de gået sammen med Jesus i mere end 3 år. Han var deres bedste ven. De havde set alle hans store mirakler og undere og helbredelser i massevis, og nu siger han, at han vil forlade dem!
En verden uden Jesus – den tanke var ikke til at bære.
Et andet sted i Bibelen står der, at Jesus siger: ”Når Helligånden kommer over jer, skal I få kraft til at gøre de samme ting, som jeg har gjort, ja, endda større ting end jeg har gjort”.
Det var ikke så lidt!

Gud vil frelse dig

Mennesket var kommet så langt væk fra Gud, lige så langt væk som vi er i dag. Men Gud sendte sin søn, den enbårne, ikke for at dømme, men for at frelse. Den samme frelse er også en mulighed for dig i dag, på grund af Helligånden.
Hvis ikke du har modtaget Jesus som din frelser, kan du gøre det her i dag.
Hvis du påkalder Herrens navn, så skal du blive frelst. Bed om tilgivelse for dine synder, så har du evigt liv med Herren. Der er dit valg, du bestemmer selv.
Siger du nej, så har du stadig evigt liv, men det er i en fyrkælder et helt andet sted, som jeg ikke tør tænke på.
Sådan er virkeligheden. Tror vi ikke på det, bedrager vi os selv.

– Selv en tsunami kan ikke rokke det hus, der står på klippegrund. Maleri af Peer Laigaard.
I øjenhøjde med folk

Hvad var det pragtfulde så ved Jesus, da han gik på denne jord? Jo, det skal jeg sige dig, han mødte folk i øjenhøjde, rakte dem hånden.
Han rejste dem op, gav dem ny værdighed. Alle dem samfundet ikke kunne bruge, dem samlede Jesus op. Det var ikke husets eller bilens størrelse, som Herren så på.
Nej, hvad har du i dit hjerte, min ven? Hvis du får et møde med Herren, bliver du aldrig den samme igen.
Har du bygget dit hus på klippegrund, så bliver det stående. Selv når tsunamien brager ind mod kysten og udsletter alt, så står dit hus stadig, hvor det stod, da det blev bygget.
Klippegrunden er troen på Gud. Himmel og jord skal forgå, men mine ord skal ingenlunde forgå, siger Herren.

Hele sandheden om os

– Jo, jeg har stadig noget at sige jer, men det kan I ikke bære endnu. Når Sandhedens Ånd kommer, skal han føre jer ind i hele sandheden, siger Jesus. Men det, han ville sige os, det har vi glemt.
Vi har så travlt med at fylde os med lykkepiller, stoffer, sprut og så meget andet bras, som ikke virker, men hvis vi vidste, hvad Jesus har at byde på, så så verden anderledes ud.
Vi ved ikke engang, hvorfor vi blev født!
Hvad er meningen med livet, hvad med livet efter døden? Hvem kan give mig svaret? Hvorfor lever jeg? Kan kirken? Nej. Kan præsten? Nej. Professorer eller filosoffer? Nej.
Der er kun en eneste, som kan fortælle dig, hvorfor du lever. Den eneste, som kan fortælle dig det, er ham, som gav dig livet, nemlig Herren selv. Jeg er vejen, sandheden og livet, siger Jesus, følg mig, så skal du leve.

Hånden fra Jesus

Det, jeg har skrevet her, er ikke bare noget helligt pladder, som ingen betydning har. Det her, det er sandheden. Jeg håber virkelig, at jeg når ud til dig, som ikke rigtig kan finde ud af livet og det der med Jesus.
Jeg har selv været helt ude ved kanten. Jeg var ved at opgive det hele. Men derude ved kanten til afgrunden, der stod min Frelser.Han gav mig ikke fingeren – nej, han rakte mig sin hånd, gav mig et spritnyt liv.
Det er nu 10 år siden, i dag beder jeg selv for syge mennesker og ser, hvordan han helbreder folk lige på stedet. Uanset hvad de fejler, så helbreder han mennesker og giver dem nyt liv.
Så kom ikke og sig, at vi ikke har nogen Gud. For det har vi, og han lever. Han lever også for dig. Jeg håber, du benytter dig af hans tilbud. Det kan ikke blive større. Amen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: