Indre Missions Ungdom får ny formand

26-årige Andreas Bøge bliver den yngste landsformand i IMU’s historieDen 26-årige teologistuderende Andreas Bøge fra Aarhus overtager 1. juni posten som landsformand for Indre Missions Ungdom (IMU).

Andreas Bøge

Han afløser missionær Bjarne Taulborg, der har været konstitueret formand siden januar 2011.
Det er Indre Missions Hovedbestyrelse, der udpeger IMU’s formand, og Andreas Bøge glæder sig til at prøve kræfter med opgaven, som er ulønnet.

Ser mulighederne

– Der sker rigtig mange spændende ting i IMU lige nu, som jeg glæder mig til at være en del af. Der er også mange udfordringer, bl.a. en presset økonomi, men jeg tror, jeg er god til at se muligheder i stedet for begrænsninger, siger Andreas Bøge.
Andreas begyndte selv i IMU som 16-årig og er stadig aktiv blandt de unge i Missionshuset Stjernen i Aarhus, hvor han også bor og arbejder som portner sammen med sin kone Linda.
Jeg har oplevet, at IMU var et sted, hvor jeg kunne vokse som Guds barn, og fællesskaberne, jeg er kommet i, har været med til at få mine øjne op for de nådegaver, som Gud har udrustet mig med. Jeg har altid oplevet IMU som et åbent og varmt fællesskab, hvor der var plads til mig. En anden erfaring er dog også, at jeg selv skulle investere noget i det IMU-fællesskab, jeg kom i. Jeg tror, det er vigtigt, at vi har for øje, at vi alle skal bære med, alle skal tage del og tage ejerskab over IMU, pointerer den nye formand, som også tør drømme om fremtiden for foreningen.

Kærlighed i handling

– I fremtiden drømmer jeg om, at vi i IMU kan skabe åbne fællesskaber, hvor vi som unge kan møde Jesus og vokse som Guds børn. Jeg håber, at IMU må være kendetegnet ved, at vi udlever en kærlighed i handling. Over for hinanden i IMU, men også over for mennesker, som ikke er en del af vores fællesskab. Deriblandt skolekammerater, studievenner, kollegaer, naboer og brødre og søstre fra andre kirker.
– Det er ikke nok, at vi siger, at vi elsker, vi skal også vise det med det, vi gør. Det er sådan, Jesus elsker. Bare se, hvordan han møder Zakæus, Lazarus og mange andre.Vi skal være Jesus-efterfølgere, vi skal være Jesu disciple, understreger han.
– Det er det, jeg brænder for, at folk må se, at kærlighed og tro udøves i handling og ikke kun i ord.

Aktiv IMU’er

For to år siden trådte Andreas Bøge ind i IMU’s Landsudvalg, og landsleder Tonny Dall Sørensen ser frem til samarbejdet med den nye formand.
– Jeg kender Andreas som en empatisk ung mand, der er god til at skabe netværk og har en stor kærlighed til unge og IMU. Og så synes jeg, det er spændende at få en formand, som selv er aktiv IMU’er og dermed har målgruppen helt inde på livet, siger Tonny Dall Sørensen.
Andreas Bøge studerer teologi på Menighedsfakultetet i Aarhus og afslutter sin bacheloruddannelse til sommer. Derefter fortsætter han på kandidaten.