Har sygeplejen plads til bløde værdier?

Sygeplejerske, forfatter og professor emeritus Kari Martinsen  holder foredrag om bl.a. nærvær på DKS’ temadag i Aarhus.
Sygeplejerske, forfatter og professor emeritus Kari Martinsen holder foredrag om bl.a. nærvær på DKS’ temadag i Aarhus.

Kendt norsk sygeplejeteoretiker sætter fokus på bløde værdier i sygeplejen på temadag i Aarhus arrangeret af Dansk Kristelig Sygeplejeforening. Efter temadagen holder man landsmøde.

Dansk Kristelig Sygeplejeforening (DKS) inviterer til temadag på Diakonhøjskolen i Aarhus den 7. marts 2014, hvor temaet er ’Når indtrykket skal udtrykkes’.

På temadagen vil deltagerne møde den norske sygeplejerske, forfatter og professor emeritus Kari Martinsen.
Hun har gennem sin tænkning og sit forfatterskab sat stort præg på dansk sygepleje i moderne tid.

Teologien i sygeplejen

Kari Matinsen er kendt for at have koblet teologen K.E. Løgstrups tanker på sygeplejefaget, og hendes litteratur er obligatorisk læsning på alle landets sygeplejeskoler.
– Bløde værdier har vanskelige vilkår i en effektiviseret sygepleje anno 2014, og Kari Martinsen er om nogen fortaler for sådanne værdier i faget, skriver DKS.

Indtryk skal udtrykkes

På temadagen vil man arbejde med emner som:
– Hvordan kommer eksistentielt betydningsfulde udtryk som fx sårbarhed, smerte, sorg og glæde til udtryk?
– Hvilken betydning har vores formuleringer for patienten og for kvaliteten af sygeplejen?
– Samtalens og fortællingens kunst – om nærvær og deltagende opmærksomhed, om at modtage, lytte og give videre, samt ’De bløde værdier i fremtidens sygepleje’.

Landsmøde

Temadagen henvender sig specielt til sygeplejepersonale. Man behøver ikke at være medlem af foreningen, for at deltage i temadagen.
Om eftermiddagen, når temadagen er slut, går man over til generalforsamling og et inspirationsarrangement for medlemmerne. Her vil man bl.a. have fokus på emnerne:
-Hvilket sprog bruger vi, når vi skal udtrykke indtryk af åndelig art?
Professionelt sprog – kristent sprog? Se mere på www.dks-forum.dk.