Inspirations-katalog for parforhold

s13_små_kkChapman100

Gennem nu snart 30 år har den amerikanske, kristne parterapeut Gary Chapman rådgivet og skrevet bøger om, hvordan man som ægtefæller kan lære at modtage og udtrykke sin kærlighed: ved at være anerkendende, give gaver, yde tjenester, sætte tid af til den anden og vise fysisk nærhed.

 Det handler om kommunikation. Eller som Chapman selv kalder det: kærlighedens fem sprog. Dét var også titlen på den bog, der for alvor satte gang i hans virke; den er alene i Danmark solgt i 25.000 eksemplarer.

Konkrete tiltag for at forbedre parforhold

Også bøger om børns og singlers kærlighedssprog er det blevet til, og med denne ny-udgivelse leverer forfatteren endnu en stærkt brugbar ting, der smukt føjer sig til de allerede udgivne. Bogen henter inspiration og opmuntring til det undertiden så svære parforhold i Bibelens løfter til alle, der ønsker at udvikle sunde og gode relationer til hverandre og Gud.

Brug 5 minutter om dagen på hinanden i 100 dage, er forfatterens råd. Man kan se bogen som en ubestemmelig mellemting mellem en personlig hjemme-andagtsbog og en snakke-sammen-bog. Det, der også denne gang gør indtryk, er forfatterens mange bud på helt konkrete ting, man kan gøre for at bedre parforholdet. Er forholdet i krise, er der her rigtig mange muligheder og idéer til, hvordan man hver især kan gøre det ikke bare lidt, men meget bedre. – Med andre ord: en bog, der er god at få forstand og indsigt af – og til hver en tid.

Løfter for livet for par

Eneste anke vedrører sådan set bogens danske titel, der ikke er ganske retvisende i forhold til den originale: “Life Promises for Couples”, altså livsløfter for par. Det forekommer mig, at der misses en pointe her.

Gary Chapman:

100 kærlige hilsner – Inspiration fra Bibelen til par

205 sider • 200 kr. • Fokal/Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: