Teolog nu kulturdirektør på DR

s5_små_tine-smedegaard-andersen-ny-kulturdirektoer-dr-klf-kirke-og-medier DR´s nyudnævnte kulturdirektør er teolog Tine Smedegaard Andersen. Foto: DR

Den nyudnævnte kulturdirektør i DR, Tine Smedegaard Andersen, er uddannet teolog og kommer fra en stilling som medlem af koncerndirektionen i Gyldendal, skriver KLF, Kirke og Medier.

Tine Smedegaard Andersen bliver direktør for et af de mest markante områder i DR, som bl.a. omfatter DR’s koncerthus og DR Fiktion. Hun siger til dr.dk, at “kulturen er det, der gør os til mere end skaffedyr i universet. Den spejler vores liv og tanker, forandrer os, gør os klogere på os selv, hinanden og verden.” DR har næsten hele befolkningen i tale hver uge og kan dermed både oplyse, samle, udfordre og gøre verden større, understreger hun.