106 konfirmander på 2 ugers konfimandkursus

Konfirmanderne var generelt glade for både undervisningen og lovsangen på konfirmandkurset på Frøstruphave Efterskole. Lige før de alle blev skilt fra hinanden, udbrød en spontan hoppefest, hvor de alle skrålede “Alle dem der hopper, er elsket af Jesus”.
Konfirmanderne var generelt glade for både undervisningen og lovsangen på konfirmandkurset på Frøstruphave Efterskole. Lige før de alle blev skilt fra hinanden, udbrød en spontan hoppefest, hvor de alle skrålede “Alle dem der hopper, er elsket af Jesus”.

Selv om de 106 konfirmander kun havde været sammen i 14 dage, blev der uddelt krammere i lange baner, da KK’14 sluttede lørdag d. 12. juli. 

Af Kristoffer Simonsen, KK-lejrchef på Frøstruphave Efterskole

Udpluk fra min vagtdagbog:
Torsdag aften, uge 2:
Jeg mangler ord, når jeg lige nu sidder på kanten af sengen på vagtværelset og tænker tilbage på en aften med bøn, lovsang og vidnesbyrd – en aften, hvor Gud endnu engang viste sin storhed, og eleverne virkelig greb chancen for at bruge det kristne fællesskab. Så jeg mangler ord, fordi jeg både er overvældet og taknemmelig.

Det er næsten ikke til at fatte, at der snart er gået to uger her på KK på Frøstrup.
Men når jeg betragter eleverne, hvordan de knuser hinanden godnat i lange baner, hvordan de støtter og opmuntrer hinanden, hvordan de deler vidnesbyrd og forbøn, hvordan de griner og leger – så bliver jeg fyldt med taknemmelighed og vished om, at de her 14 dage virkelig har sat nye spor og givet retning for resten af livet.
Det er ikke småting, som Gud sætter i gang i disse unge mennesker!

Hvad er KK?

Konfirmandkursus er et tilbud til alle unge i konfirmationsalderen om at bruge to uger af sommerferien på spændende og udfordrende Jesus-undervisning i et trygt og kammeratligt miljø.
Ordene ‘sommerferie’ og ‘undervisning’ plejer ikke at klinge så godt i den samme sætning, men her får langt de fleste konfirmander en positiv overraskelse. KK-deltager David fortæller:
– Især lovsangsaftnerne og mange af undervisningstimerne har været rigtig godt. Det er kommet tæt på, og jeg har fået styrket troen på, at vi ikke er nogen tilfældighed. At Gud har skabt os, som han havde tænkt.

Vi følges ad

Udover et intensivt undervisningsforløb, får KK’erne en grundig forsmag på efterskolelivet, når de boltrer sig i de mange forskellige valgfag, det målrettede aftenprogram og ikke mindst det store fællesskab.
For mange deltagere er det første gang, de er 14 dage væk fra deres forældre. Det kan umiddelbart virke lidt overvældende, men på den anden side giver det en unik mulighed for, at deltagerne selv kan udfolde sig og stille nye spørgsmål.
Som KK-ledere oplever vi en enorm efterspørgsel efter tros-samtaler og mulighed for at stille spørgsmål til Bibelen og troen.
Derfor er det et kæmpe privilegium at have 14 dage til at tage eleverne i hånden og introducere dem til mange nye aspekter af den kristne tro og det kristne fællesskab.

s22_4 ungeFire af deltagerne blev spurgt ”Hvad var det bedste på KK?”:

– Lovsangsfesten var mega fed, fordi der var kanon go’ stemning, og der var plads til, at man kunne være sig selv, samtidig med at vi lovsang som et fællesskab, siger Ane.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Nogle af undervisningstimerne har fanget mig rigtig meget. Derudover har jeg fået rigtig mange nye venner og er blevet meget positivt overrasket over, hvor godt et sammenhold vi hurtig har fået, siger Arvid.

– Lovsangsfesterne og nogle af valgfagene, hvor jeg har lavet meget kreativt. Mange af undervisningstimerne fangede mig også utrolig meget, selv om det er sommerferie, siger Line.

– Undervisningen om trosforsvar, for jeg har ofte oplevet det som et problem på mit fodboldhold, når jeg ikke vidste, hvad jeg skulle svare på alle kammeraternes spørgsmål. Nu er jeg mere klar til at tage samtaler om min tro, siger David.


Artiklen fortsætter efter annoncen:KONFIRMANDKURSUS
Konfirmandkursus afholdes hvert år i de første to uger af sommerferien på tre efterskoler.
Det kan både bruges som supplement og alternativ til konfirmandforberedelsen i det lokale sogn. Se mere på konfirmandkursus.dk.