Brug dine kræfter på noget godt

Af Henri Nissen Redaktør
Af Henri Nissen
Redaktør

I dag går mange af os på pension eller efterløn i en tilstand, hvor vi stadig er næsten på vort højeste.

Og de allerfleste af os danskere – uanset alder – har rigeligt med ressourcer, som vi ikke altid får brugt. I hvert fald ikke altid til noget godt og gavnligt. Gennem de sidste årtier med høj levestandard har vi udviklet en livsstil, hvor det handler om at nyde og blive underholdt, hvor det tidligere handlede om at arbejde for at overleve.
Det er også et problem i det kristne fællesskab.
Når det ser så sløjt ud med Danmark på det åndelige område, så skyldes det netop, at mange kristne slet ikke har opdaget eller gjort sig klart, hvad der er meningen med deres liv. Vi lever ofte som alle andre. Vi har de samme prioriteter med job, karriere, hus, penge… Og fritiden går med meningsløshed. Kan du genkende noget?
Men som kristen er du kaldet til noget større og bedre.
Det er ikke meningen med vores liv, at tiden bare skal slås ihjel. Vi skal investere og forvalte vores talenter.
I Ny Testamente ser vi, at Jesus kalder os til at ”følge ham”. Og det betyder mere end blot at være enig med ham. Han vil give os et andet liv med mening og værdi.
Jesus stiller også nogle krav til os, der vil følge ham. Han siger, at den, der elsker sit eget liv højere, ikke kan følge ham. Den der sætter sine penge højere – ja selv familien højere, er ham ikke værd…
Det er nok lang tid siden, du har hørt dén forkyndelse. For præsterne vil ikke støde nogen. Men Jesus stødte også nogen med sine ord. Der står fx om en rig ung mand, at han gik bedrøvet bort – for han ville ikke slippe alt sit.
Vi er ikke så mange troende i Danmark. Men vi, der stadig er her, må forstå, at vi er kaldet til at investere vores liv, tid, evner og ressourcer i at gøre gavn i Guds rige.
Vi har ikke råd til, at én eneste kristen spilder sit kostbare liv. Alle kan gøre gavn. Se dig omkring! Hvor kan du hjælpe eller selv sætte ting i gang, som ikke bliver gjort?
Vi skal ikke bare se til, mens verden går sin skæve gang. Vi skal lægge vore liv ned på Guds ”alter” og lytte efter, hvad han kalder os personligt til.
Han véd, hvad Han har nedlagt i os, og hvad der vil give vores liv mening – og en dybere glæde og tilfredshed.
Spørg Ham.