Guds kraftfulde forvandling

s15_Aandelig_brudthed_storKristne spekulerer nogle gange på, hvorfor det kan være så svært at bære frugt eller effektivt dele Guds herlighed med andre. Tunde Bolanta dykker ned i et emne, som sjældent bliver prædiket, men som er et kraftfuldt element til livsforvanling.

Åndelig brudthed er en meget nyttig bog fra start til slut. Desværre er ordet ”brudthed” en problematisk oversættelse til dansk. Ellers er budskabet meget tydeligt og relevant for os i dag.
Bolanta starter med at bruge et ordbillede til at beskrive brokenness (brudthed). Før man kan sadle en vild hest, skal man første tøjle (break in) hestens natur for at få den til at gøre det, den får besked på. Ellers vil den gå sine egne veje, fordi dens vilde natur vil føre den på afveje.
Bolanta forklarer, at vi kan være som vilde heste, hvis ikke vi har oplevet denne ”brudthed”. På samme måde vil Herren lære os sine veje, før vi forsøger at tjene andre. Vores tjenester for Gud kan være drevet af forskellige motiver og vil derfor være ineffektive, hvis ikke vi først bliver rettet op af Gud. På grund af vores natur sker det ofte, at vi er nødt til at blive brudte, før Gud kan få vores opmærksomhed og kan rette vores liv op igen.

Et mønster, som Gud ofte bruger

Ofte hører vi folk citere Bibelen: ”For når jeg er magtesløs, så er jeg stærk” (2 Kor 12,10), men verset bliver forklaret på en åndelig måde, og det kan let være forvirrende. Bolanta gør et godt stykke arbejde med at dissekere begivenhederne i kong Davids liv for at vise, hvordan brudthed ser ud i en troendes liv. Sammenligner man med andre mennesker i Bibelen som fx Jesus, Peter og Paulus kan man tydeligt se et mønster, som Gud bruger til at forme et menneskes karakter.
Åndelig brudthed er en bog, som jeg har lært en hel masse af. Bolanta har et godt håndelag for emnet åndelig brudthed og forklarer tingene enkelt, så alle kan forstå det. Vi oplever alle vanskelige tider. Det er nyttigt at forstå Guds plan, når vi står i bestemte situationer. I stedet er vi som regel forvirrede, vi leder efter en kur hos lægen, eller vi forsøger at flygte fra problemerne, men Gud bruger disse tider til at skabe vækst i os.
Åndelig brudthed er en skattekiste af indsigt, som hjælper læseren med at vurdere, hvor i Guds plan man befinder sig.

Tunde Bolanta: Åndelig brudthed
122 sider • 179 kr. • Scandinavia