Muslimske og kristne flygtninge bør bo adskilt

Opdeling af flygtninge efter religion kunne afværge mange af de voldelige konflikter, mener tysk politi.
Opdeling af flygtninge efter religion kunne afværge mange af de voldelige konflikter, mener tysk politi.

Tysk politi er presset af konflikter på de overfyldte asylcentre.

Efter flere konflikter mellem religiøse grupper på tyske asylcentre har en ledende tysk politimand nu opfordret til, at man adskiller de kristne og muslimske flygtninge, skriver KPK.
– Jeg tror, det vil være fornuftigt at indkvartere flygtninge forskellige steder, med udgangspunkt i deres religion, siger Jörg Radek, der er viceleder i politiets fagforening, til den tyske avis Die Welt.

Flere konfrontationer

Radek tænker dog især på kristne og muslimer. Udspillet kommer efter flere dage med angreb på kristne flygtninge i asylcentre. Tyske politikere har nu efterlyst bedre beskyttelse for kristne, yazidier og andre minoriteter på centrene.
For to uger siden blev 14 personer skadet i to uafhængige konfrontationer mellem flygtninge på centeret i Kassel-Calden i det nordlige Tyskland, oplyser politiet.
Desuden skal op mod 200 syriske og afghanske flygtninge have været involveret i en voldsom konflikt på et asylcenter i Leipzig.

På bristepunktet

Flygtningekrisen har ført til et massivt arbejdspres for det tyske politi. De må registrere nyankomne, neddysse konflikter og beskytte asylsøgere mod højreekstreme og indvandringsfjendtlige demonstranter. Der har også i den sidste tid været flere angreb på bygninger, som er beregnet til asylsøgere.
Jörg Radek fortæller, at politiets kapacitet nu er på bristepunktet.
– Vore styrker bliver stadig oftere sendt ud til konfrontationer på asylcentrene. Når der er 4.000 mennesker i et byggeri, som egentlig bare har plads til 750, fører dette til aggression, selv for små ting. Der kan opstå vold på gangen til toilettet, siger Radek.
Officielt forventer tyske myndigheder at modtage 800.000 asylansøgninger inden udgangen af året. Andre forventer, at tallet vil overstige en million, skriver den britiske avis The Telegraph.