Gæsteudstilling i Herning

På gæsteudstillingen i Herning kan man bl.a. se dette billede af kunstneren Carsten Auerbach. Titlen er: ”To This Freedom.”
På gæsteudstillingen i Herning kan man bl.a. se dette billede af kunstneren Carsten Auerbach. Titlen er: ”To This Freedom.”

Galleri Emmaus fra Haslev udstiller i Herning først i februar.

Fra den 3. til 9. februar flytter Galleri Emmaus fra Haslev en stor del af sin udstilling til KFUM & KFUK-huset på Brændgårdsvej 18 i Herning.

Besøget i Herning handler om at tilgodese kunder og medlemmer af galleriets venneforening i Jylland, oplyser Grethe Olsen fra Galleri Emmaus.
Flere af de kunstnere, der er fast tilknyttet Galleri Emmaus, er repræsenteret, men i særdeleshed Simon Aaen, Carsten Auerbach og Marianne Rygh.
Simon Aaen er kendt for sine jyske landskabsmotiver, men har også udsmykket Ilskov kirke og har flere bibelske motiver med på udstillingen.
Figurerne i Carsten Auerbachs værker vil altid mere end blive indenfor i rammerne. Han arbejder med at få de kristne værdier omsat i det levede liv.

Åbner med koncert

Udstillingen åbner onsdag d. 3. februar kl 18.30, og en time senere er der koncert med Arne A band. Han er yngste medlem i en udvalgt gruppe af salmeskrivere med bl. a. Lisbeth Smedegård Andersen og Holger Lissner.
Arne Andreasen er især blevet kendt for lette melodier og poetiske vers, ofte direkte inspireret af bibeltekster. Hans sange synges i brede kredse af kirkemiljøet.
Udstillingen kan også efter aftale besøges uden for åbningstiden. Der er gratis adgang både til udstilling og koncert.

Galleri Emmaus
Galleri Emmaus åbnede i 2003 og er nu et landsdækkende center for kirkekunst. Her kan fx menighedsråd hente inspiration og vejledning til udsmykning.
Galleri Emmaus har til huse i den tidligere Haslev udvidede Højskole. Her findes en kombineret højskole, kursuscenter og galleri med skiftende udstillinger og en permanent udstilling med kirkekunst.