Fra Danmark til Filippinerne og Honduras

Carina Warming Heldt og Nicoline Christensen (t.v.) rejser til Filippinerne. Kristian Staub Møller, Arne Hørlück Høeg, Anja Vingborg Sørensen, Camilla Engelsen rejser til Honduras.
Carina Warming Heldt og Nicoline Christensen (t.v.) rejser til Filippinerne. Kristian Staub Møller, Arne Hørlück Høeg, Anja Vingborg Sørensen, Camilla Engelsen rejser til Honduras.

Volontører fra Impact kan se frem til en ny kultur, et nyt sprog, nye venner, nye oplevelser, når de rejser til Honduras og Filippinerne.

I løbet af foråret sender Viva Danmark ni volontører ud gennem volontørprogrammet Impact.
Volontørerne er forventningsfulde.

– Det, jeg ser mest frem til ved at rejse ud som volontør, er at kunne gøre en forskel for de børn og unge, jeg kommer til at møde, og at jeg kan lære noget af dem, siger Carina W. Heldt, som rejser til Filippinerne.
Impacts filosofi for volontørerne er “learn, give, share” (oversat: lære, give, dele) – ord, som passer godt på Nicoline Christensens ønske for sit volontørophold i Filippinerne.

Vigtige erfaringer

– Under mit volontørophold håber jeg, at jeg lærer noget om en helt anderledes kultur end den danske. Jeg håber, at jeg lærer noget mere om mig selv og om de vilkår, som mange børn vokser op under i Filippinerne, siger Nicoline Christensen.
Udover at engagere de unge i arbejdet for verdens udsatte børn og unge ønsker Impact, at volontørerne får en indsigt, der gør, at de kan give udsatte børn og unge en stemme, når de kommer hjem.
Betydningen af at give af sin tid og kræfter til et større formål er desuden en vigtig erfaring at gøre sig – en erfaring, som Arne H. Høeg, der rejser til Honduras, ser frem til at stifte bekendtskab med.
– Jeg ser meget frem til at være en del af fællesskabet på børnehjemmet og glæder mig til at gøre mit bedste for, at børnene og lederne på børnehjemmet kan have det godt.