Kirkens singlemænd får gode råd om dating

Pastor Andreas Hegertun gav dating-råd sammen med Fossilet”, den 60+-årige rektor Arne Gjervoldstad fra Filadelfia bibelskole.

Du må ikke blive så kristen, at du tror, du ikke kan blive seksuelt tiltrukket, siger pastor Andreas Hegertun til de mange singlemænd i Filadelfiakirken i Oslo.

Filadelfiakirken i Oslo er Norges største frimenighed, og næsten 140 mænd mellem 20 og 35 var med til mødet ”FilaMann!” i november. Her handlede det om at komme i kontakt med pigerne.
– Vi ønsker bl.a. at belyse, hvad der er årsagen til den høje single-statistik i menigheden, siger Harald Flem (37), selv single.
Han mener, at menighederne skal gøre mere for de mange singler i stedet for ”bare at holde en masse ægteskabskurser og forberedelseskurser”.

Kun for drenge

Denne første samling handler om forholdet mellem mand og kvinde og om dating. Og der må sættes ekstra stole frem.
– Der er ikke en eneste pige her, så vi behøver ikke at imponere nogen, siger en deltager som forklaring på det store fremmøde.

”Elendige til at spørge”

Før ”FilaMann!” spurgte Filadelfiakirken menighedens piger om deres opfattelse af de mange singlemænd. Der kom 180 svar, de fleste fra single- pigerne.
Hele 73 procent af pigerne syntes, at mænd i kirken er ”elendige” til at tage initiativ til en date.
– Filadelfiakirken i Oslo burde være det beste sted i hele verden til at finde sig en god pige, siger pastor Andreas Hegertun og indrømmer, at menigheden sikkert kunne have gjort mere for sagen. Præsten har ikke selv været single, siden han var 16 år.
På mødet kan man stille sine spørgsmål anonymt til panelet via SMS.
– Jeg tror, dating var lettere før. Jeg forstår ikke, hvorfor I gutter i dag leder så meget efter signaler fra pigen. I er så forsigtige. Kan I ikke bare spørge en pige ligeud? spørger rektor Arne Gjervoldstad fra Filadelfia bibelskole Oslo. Han er i 60’erne og bliver præsenteret som ”fossilet”.

Jagten på det perfekte

Også to unge mænd er med i panelet, hvor det bl.a. handler om jagten på det perfekte.
– Påvirker det vores selvbillede og vores selvtillid? Er vi og pigerne bange for ikke at blive opfattet som gode nok, så vi ikke viser vore svage sider, spørger Harald Flem.
Vi kræver meget af en mulig ægtefælle.
– Men du må ikke lade de høje idealer gøre dig passiv. Tag initiativ og inviter pigen ud, siger præsten, før spørgsmålene kommer ind på pigernes udseende.
– Bryster og lår er fint nok, men jeg ser efter X-faktoren. Der må være en connection, og det er humor. Jeg har truffet mange piger, men ingen jeg vil gå videre med, fortæller 31-årige Johannes, der aldrig har haft en kæreste.
– Man får aldrig en kæreste, hvis man hele tiden venter på, at der skal komme noget endnu bedre, siger Harald.
– Mange prøver og ser, hvordan det går, mens vi kristne har en tendens til at se meget længe, før vi prøver, svarer Dag-Harald.
Der bliver også talt om sex før ægteskabet. Her siger Hegertun:
– Man kan vælge ikke at tage Bibelens vejledning alvorligt og behandle piger dårligt som i kulturen omkring os. Men den anden grøft er, at det hele bliver for anspændt og de høje idealer fører til, at vi ikke tør gøre noget af frygt for at fejle, siger Hegertun.
– Vi der er over 60 har også øjne i hovedet, siger Gjervoldstad. Han mener, at kristne fyre gi’r for tidligt op og lever med en illusion om den perfekte pige.
– Jeg ser pænere kvinder end min kone, for nu at sige det sådan. Men jeg tror, jeg valgte hende på grund af X-faktoren. Der var noget ved hende, som tiltrak mig, siger Gjervoldstad. Han har nu været gift i 37 år.
Bodil/KPK