Something kind

Kari Jobe er sikkert mest kendt for ‘Love came down’ og ‘The more I seek You’, men har hun mere i sit smukke boheme-syede ærme?

Kari Jobes lydunivers består lidt karikeret sagt, efter afskillige albums, stadig af en del luft og en del blidhed. Rør disse ingredienser sammen med et par trøstende, opmuntrende bibelvers om en Gud, der står fast, selv i modgang, og resultatet er The Garden. Teksten og en diskret skønsang er i højsædet, og hvis man kan lide, hvad hun har bedrevet indtil nu, er man sikkert vild med dette album også.

For at blive i det musikalske, er det dog en ret ordinær lyd. De samme arrangementer går igen, hun lever op til lovsangsgenren, som er poppet og storladen, men ikke larmende eller uharmonisk på noget tidspunkt. Jeg er godt klar over, at musik er en smagsag. Men stadigvæk: musikken tangerer hen i det kedelige. The Garden-sangen er nu ellers flot og viser hendes dybde, og at hun udtrykker sig bedst, hvis hun må få lov at starte stille og langsomt bygge sangen op. ‘Oh The Power’ er også en sang, der udfolder sig, men hvorfor forsvinder hendes stemme i neutral klang?
Budskabet er vigtigt: at Gud er til stede i smertefulde øjeblikke, og at det er muligt at lovsynge og være glad, selv når situationen er trist. Det er en personlig beretning. Smerten kan høres i teksten. Ikke i musikken eller stemmen. Dertil er det for monotont.
Ydermere er teksterne for ukonkrete. Det er fair nok, fordi det er lovsange. Men hvad ville der ske, hvis der kom et lovsangsalbum, ligesom Salmernes Bog? Der vi er nærmest, er sangen ‘The Garden’:

I had hope
But given up
Desperate for a sign from God
Something good
Something kind
Bringing peace to every corner of my mind
Marianne Glitfeldt