Han giver børnene en bid af Jesus

Folketingsmedlem – og forælder – Mette Hjermind Dencker fortæller om Hartvig Jensen.

Af Mette Hjermind Dencker

Det er sidste skoledag på Jakobskolen inden ferien. Flaget er hejst, glade forældre, lærere og elever er samlet for at ønske hinanden god ferie. Men bag smilene gemmer der sig også et vemod hos alle.

Det er nemlig også dagen, hvor skoleleder Hartvig Jensen går på pension. En mand, der de sidste 28 år har viet sit liv til at gøre skolen til et dejligt sted, hvor alle trives, uanset om man er elev, lærer eller forælder.

En rigtig krammebamse

Går man en tur blandt eleverne i de små klasser og beder dem beskrive Hartvig, hører man enstemmigt: ”Han er nuttet, kærlig, sød og en rigtig krammebamse”.
Og krammene, dem deler han gavmildt ud af her den sidste dag.

Alle eleverne har stillet sig op på rad og række for at give ham en rose hver især, og alle får de en krammer af den store, kærlige mand, som i alle årene har vist sit store hjerte og sin rummelighed, især over for dem, der har følt sig svigtet af andre.

’Hartvig har reddet mit liv’

De store ord kommer fra Magnus Fuchs, der samme dag afslutter 9. klasse.
”Jeg havde på min tidligere skole været udsat for en klassesammenlægning, der tog så hårdt på mig, at jeg gik helt ned psykisk. Jeg var selvfølgelig noget af en udfordring for Jakobskolen at rumme, men Hartvig tog så kærligt imod mig i 5. klasse.
Takket være ham kom jeg ovenpå igen, og han gav mig en tryghed og ro. Jeg er Hartvig så dybt taknemmelig”.

Hele skolens far

Uanset om man spørger lærere, forældre eller elever, går gloser som nærvær, humor og rummelighed igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi føler os alle set af ham”, siger en forælder. ”Man er som lærer ikke bange for at prøve ting af og fejle, fordi han har den omsorg og rummelighed”, siger læreren Birgitte Kjær. Den opfattelse deler hendes kollega, Bolette Lander: ”Han er en meget rummelig mand, der brænder for at give alle børnene en bid af Jesus”, siger hun. Kollegaen Jørgen Petersen beundrer ham især for hans evne til både at kunne tale meget og lytte meget. ”Og så er han som en far for hele skolen”, tilføjer han.

Når man efter 28 år på posten stopper som skoleleder, er det for Hartvig som et stort regnskab, der skal gøres op. Der har været indtægter og udgifter, men det, der tæller, er, hvordan bundlinjen ser ud til sidst. ”På min bundlinje står der taknemlighed, glæde og velsignelse fra Gud. Når man får lov til at se børn vokse op og både blive til noget og blive til nogen, så gør det mig glad”.
Hartvigs efterfølger er Lykke Larsen, der kommer fra en lærerstilling i Næstved.