Ny roman fra Vibeke om den usynlige virkelighed

Lærer Vibeke Binderup fra Karlslunde har igen skrevet en god roman. Denne gang for voksne. Romanen handler om den usynlige virkelighed, som Bibelen taler om, men som mange kristne er uvidende om.

Vibeke Binderup er skolelærer i Greve. Hun er 47 år, gift og mor til tre. For nogle år siden begyndte Vibeke at skrive bøger for, som hun siger: “Helligånden var vældig insisterende”

Nu har Vibeke endnu en roman klar til udgivelse. ”Den usynlige kriger”, og Vibeke forklarer, hvorfra hun fik inspirationen til denne roman:

– Jeg har en god ven. Når andre beskriver ham, bruger de ord som profet, Guds tjener, prædikant og mere i den dur, fortæller hun.

– Hans hjerte brænder for forbøn, udfrielsestjeneste og alt, hvad der ligner det, som Jesus ville have gjort. Min ven vil til hver en tid ofre alle sine planer, hvis et andet menneske har brug for forbøn.

Når jeg ser på de spor, min ven sætter i verden, ser jeg masser af åndelig visdom og Guds indgriben, men når han beskriver sig selv, bruger han ord som åndeligt blind og døv, afmægtig, tvivlende og så videre.

En dag jeg var sammen med ham og hørte ham beklage sig over, at Gud ikke brugte ham, sad jeg bare og rystede på hovedet, mens jeg ønskede, at han dog selv kunne se, hvilken stor kriger han er i Guds øjne, fortæller Vibeke.

Efter at have skrevet en serie på tre romaner om børn med åndelige gaver, har Vibeke Binderup nu skrevet en roman for voksne.
Til mennesker, der tror, de ikke kan bruges

– Her følte jeg, at Helligånden begyndte at kalde mig til at skrive. Skrive en bog til mennesker, der tror de ikke kan bruges. Skrive en bog om den usynlige verden, som vi alle er en del af, men som kun de færreste ser et glimt af… Helligåndens verden.

Mange tænker ikke over, hvad der sker, når de af gammel vane sender en lille bøn af sted.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det tror og håber jeg, at læserne gør efter at have læst romanen “Den usynlige kriger”, siger Vibeke.

Om den åndelige kamp på en skole

”Den usynlige kriger” beskriver en almindelig dansk skole, som umiddelbart ligner det, vi kender.

Men gennem en ung lærer oplever vi, at der foregår en magtkamp mellem den kvindelige inspektør og nogle af lærerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kampen viser sig bl.a. at handle om, hvordan man skal undervise i kristendomsfaget.

Lidt efter lidt får vi et kig ind i den usynlige verden, hvor engle og dæmoner kæmper som usynlige krigere bagved den almindelige virkelighed.

Det udvikler sig så til stadig mere dramatik. Handlingen skal ikke afsløres her. Men vi kan roligt afsløre, at det er en roman, som vil sige meget til kristne – både dem, der allerede kender til denne åndelige virkelighed, som Bibelen også fortæller om, men også til kristne, som næsten ikke er klar over den.

Læs første kapitel af ‘Den usynlige Kriger’ her.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De åndelige evner

Vibeke Binderup har tidligere i Udfordringen fortalt om, hvordan hun begyndte at skrive romanserien ”Evnen”, der lidt i Harry Potter-stil fortæller om nogle børn, der opdager, at de har overnaturlige evner.

Forskellen fra de okkulte bøger er bare, at børnenes ”evner” er de nådegaver, som er beskrevet i 1. Korrinterbrev 12 i Ny Testamente.

Og dermed er det ikke blot et eventyr, men noget, der også kunne ske – og sker i virkeligheden blandt kristne.

– Hvorfor begyndte du at skrive Evnen? spurgte vi, da hun i 2015 udgav Evnen.

– Jeg har aldrig haft seriøse drømme om, at jeg skulle være forfatter, men jeg elsker at læse andres bøger, fastslår Vibeke Binderup.

– Der var mange ting, jeg skulle overvinde, før det første ord blev skrevet ned.

Jeg følte kaldet til at skrive en bog om de af Helligåndens gaver, som jeg efterhånden følte mig hjemme i, men jeg følte en vished om, at det skulle være uden at bruge Helligåndens eller Jesu navn. Det forvirrede mig, og jeg lagde det på hylden.

Herefter startede et bombardement af folk, der ”tilfældigt” stoppede mig og kom med en henkastet bemærkning om, at jeg burde skrive en bog i Narnia-stilen, skrive en roman, som alle unge ville kunne læse uafhængigt af trosretninger osv.

En uge blev ryddet

– Jeg fangede efterhånden budskabet, men jeg kunne slet ikke finde tiden til at skrive, og da endnu en ven havde følt sig ledt til at nævne noget om bogen, udbrød jeg i bøn: ”Far! Hvis jeg skal skrive, skal jeg have mindst en uge, hvor kalenderen er ryddet”.

Næste morgen kunne jeg næsten ikke komme ud af sengen, min ryg var helt låst fast, og jeg lyver ikke, når jeg siger, at det eneste sted, jeg kunne holde ud at sidde, var foran min computer.

Jeg kunne hverken ligge eller stå, så jeg sad der og skrev fra tidlig morgen til sen aften otte dage i træk.
På 8.-dagen satte jeg det sidste punktum, og hele råhistorien var færdig, dagen efter var alle smerter væk, og jeg kunne passe mit arbejde som skolelærer igen, fortalte Vibeke, da hun udgav den første Evnen-bog.

Herefter fulgte endnu to bøger, så Evnen blev til en serie på tre bøger.

”Mørkets forklædning” kom hurtigt efter, og i 2016 kom ”Mørkets hævn”. Også her oplevede hun på samme måde, at tingene blev lagt til rette på en overnaturlig måde, så hun fik en kort koncentreret tid i sin travle hverdag til at skrive bøgerne – næsten ud i et stræk.

serien EVNEN er på tre bøger og handler om børn med åndelige gaver. Forsiderne er alle designet af grafikeren Henrik Engedal.
Mange bøger

Forud for ”Evnen” havde Vibeke skrevet tre andre bøger:

– Alle mine bøger er fiktion. Min første bog hedder ”Det første Lys” og handler om en mand, der vågner op i himlen.

Min anden bog hedder ”Hej Far” og handler om de konflikter, der kan komme ind i en familie, når familiemedlemmerne ikke er enige om deres tro.

Den tredje handler om at have diagnoserne ADHD eller autisme og hedder ”Den grå kasse”.

Evnen-bøgerne er dog mere ovre i fantasy, hvor de andre tre bøger foregår i den verden, de fleste af os føler os godt hjemme i.

En rejse med Helligånden

– En pinse for nogle år siden startede en rejse, hvor Helligånden ledte mig til mange udfordringer, jeg aldrig havde troet, jeg skulle blive en del af.

Jeg har altid betegnet mig selv som kristen og flittigt påtaget mig mange slags tjenester i kirkens regi, men først da Helligånden fik mere råderum, blev frugterne af alt mit arbejde synlige.

– Hvorfor handler de nye bøger så meget om Helligånden?

– En præst spurgte mig for nylig, hvorfor jeg er så begejstret for Helligånden. Et godt spørgsmål, som jeg har tænkt meget over siden.

Min begejstring kommer indefra, og jeg er af den inderlige overbevisning, at Helligånden selv har skabt den begejstring.

Ikke en to-enig Gud

I mange år har jeg troet på en “to-enig” Gud, altså på Jesus og Gud, forklarer Vibeke med henvisning til, at kirken bekender troen på en tre-enig Gud.

– Men Helligånden var for mig en god historie, som præsten fortalte til pinse. En historie om styrke og visdom til de første disciple, men uden relevans for mig og mit liv i dag…

Hvis jeg bare kunne sige, at jeg troede på Jesus, så havde jeg jo allerede Helligånd nok, og så var alt fint, mente jeg.

Netop til en pinsegudstjeneste rakte Helligånden dog ud og rørte mig og åbnede mine øjne for alt det, jeg gik glip af uden hele ham.

Der skete noget i mit hjerte og i mit liv den pinsesøndag, og både i trilogien “Evnen” og i den nyeste roman “Den usynlige kriger” prøver jeg at give dette ’noget’ videre til læserne.

Mere end fantasy

– Jeg ved, at nogle læser de romaner som fantasy fyldt med magi og magiske væsner, og jeg ved, at andre læser dem som et kig ind i den åndelige verden, vi står midt i, men som mange har glemt eksisterer, siger Vibeke og tilføjer, at hun har fået overvældende god respons på “Evnen” og håber, at også “Den usynlige Kriger” kommer til at gøre en forskel.

Begynder med personerne

Vibeke Binderup har tidligere i Udfordringen fortalt om, hvordan hun arbejder med bøgerne.

– Personerne er det første, der kommer på plads, tit har de tumlet i mit hoved i uger eller måneder, før det første ord bliver skrevet ned, ofte drømmer jeg om dem og starter mine dage med at skrive noter ned.

Når de og deres karakteristika er på plads, så går jeg bare i gang, idéerne kommer lige så hurtigt, som jeg kan nå at skrive dem ned, så der er gang i tastaturet.

Opslugt

– Skriver du lidt ad gangen, eller skriver du det hele i et hug?

– Min mand og mine tre drenge står pænt og venter på taletid ved næste punktum, de er vist glade for, jeg ikke er fuldtidsforfatter.

Når råhistorien er færdig, lader jeg den ligge en uge eller to, så tager jeg fat igen og uddyber bogen kapitel efter kapitel.

Når jeg føler mig færdig, får jeg gerne et par venner til at læse kapitlerne igennem og komme med idéer og input. Og måske et år efter jeg startede, er jeg klar til at sende den til et forlag, fortæller Vibeke Binderup, der er aktiv i Karlslunde Strandkirke.

Til sommer skal hun medvirke på SommerOase to gange i løbet af uge 29.

Hun skal tale om Helligånden på Teentrack torsdag aften (gæsteaftenen). Og mandag eftermiddag er hun gæst i Udfordringens seminar-række, hvor hun fortæller om at skrive bøger under Helligåndens ledelse.