Cameroun: Landsbyer og kirker afbrændes under intern konflikt

I de sidste 18 måneder er over 2.000 blevet dræbt og 170 landsbyer brændt ned i de engelsk-talende dele af Cameroun. Urolighederne forsinker også bibel-oversættelsesprojekter.

Flere internationale rapporter beretter, hvordan styrker fra de fransktalende regeringsstyrker angriber engelsk-talende områder i den vestlige del af landet. Her bliver befolkningen ofre for tilfældige angreb med kidnapninger, voldtægt, brandstiftelse og drab.

Volden i området er eskaleret siden de engelsktalende indbyggere i oktober 2016 krævede autonomi, fordi de følte sig underrepræsenteret i regeringen, skriver The Christian Post.
I juli vurderede FN, at omkring 21.000 er flygtet til forskellige nabolande, mens 160.000 lever som internt fordrevne.

Lederen af Camerouns selskab for bibeloversættelse og literacy, Efi Tembon, udtalte for nylig, at 38 oversættelsesprojekter og andre projekter til udbredelse af bibeldele er berørt af volden. Mange af de 400 oversættere er fordrevet og må fortsætte arbejdet fra deres nye bopæl. Andre gemmer sig stadig eller er blevet dræbt.

– Der er flere, som dør ude i bushen på grund af sygdom end folk, der bliver dræbt af kugler. De har ikke adgang til medicin. De lider af malaria og børn dør af underernæring, de har ingen mad, forklarer Efi Tembon. Han tilføjer, at militæret også har dræbt nogle præster samt overtaget kirker for at bruge dem som militærbaser.

Tembon påpeger, at Camerouns militær de seneste år har modtaget træning og materiel fra USAs regering.

– Formålet var at støtte kampen mod Boko Haram. Intentionen var god nok, men somme tider vil der være utilsigtede konsekvenser. Nu bliver de brugt til at bekæmpe folket, forklarer Tembon. Han mener, at det internationale samfund med USA i spidsen nu bør gribe ind.

Camerouns præsident gennem 36 år, den 85-årige Paul Biya, opholder sig meget af tiden i Schweiz. Han har nu taget skridt til at blive genvalgt i oktober, skriver The Irish Times.


Artiklen fortsætter efter annoncen: