Et godt forbillede og et tegn i vor tid

Jeg har glædet mig i mere end et år til, at vi nu kan udgive Johan Huibers’ selvbiografi på dansk. For det er en dejlig historie om, hvad der drev denne ufaglærte tømrer til at bygge en ark i Holland – på trods af alle forhindringer.

Johan Huibers byggede næsten ene mand en ark i halv størrelse, – det er den, der har været på besøg i Danmark – og bagefter byggede han én mere – i fuld størrelse…!
Et fantastisk bygningsværk, som ingen troede muligt.

Et godt mande-forbillede

Dette er en bog, der vil appellere til håndværkere og praktiske mennesker, som måske ikke gider læse teologiske bøger. Her handler det nemlig om, hvordan man vender en 85 ton tung LASH-pram, hvordan man skjuler en ark for byens rådmand, eller hvor man finder en savemaskine, der ikke koster 60.000 Euro.

Men bogen handler ikke kun om ark-byggeriet, men om en rigtig macho-mands spændende tros-udvikling. Hans kærlighed, fristelser, fejltagelser og skuffelser…
Vi følger ham i genopbygningen af Bosnien og Albanien.
Vi er med ham i Etiopien, hvor han forsøger at skaffe rent drikkevand til de fattige – og må kæmpe imod korruption og ufattelig egosime.

Alt sammen forbereder det ham til at gennemføre den overnaturlige drøm, han oplevede en nat i 90’erne, hvor han så sig stå på en stor båd og sejle ud i mørket, mens vandmasserne skyllede ind over landet…

Profetisk byggeri

Udover at Johan Huibers er et godt forbillede for os mænd, så ligger der også noget profetisk i, at han byggede arken.

Som bekendt har jeg selv skrevet to bøger om jagten på den virkelige Noas ark i Ararats bjerge. Og derfor har jeg bemærket, at der aldrig er blevet snakket så meget om arken, og bygget så mange kopier af arken, som netop de sidste årtier.

Ikke blot kristne bygger ark’er som udstillingsmodeller, også Greenpeace har bygget en ark for at gøre opmærksom på jordens klimamæssige udvikling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den store jagt på at finde Noas Ark satte ind efter 2. verdenskrig og accellerede – lige indtil en kurdisk mand i 2010 offentliggjorde, at han faktisk havde fundet resterne i 4.200 meters højde på Mt. Ararat. Så blev der stille i medierne…

Verden brød sig ikke om den nyhed, for hvis arken ligger i den højde på Mt. Aararat, så har der været en enorm syndflods-oversvømmelse, som omtalt i Bibelen. Og så er der mange ting, der må revideres. Bl.a. evolutions-teorien og den arrogante afvisning af Bibelen som historisk kilde.

Aldrig har vi heller set så mange regnbuer. Først brugte new-age-bevægelsen den, senere de homoseksuelle. Men uanset deres agendaer, så minder regnbuen os profetisk om, hvad der skete dengang. Og hvad Jesus sagde om Noah og arken, da han profeterede:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Som det gik i Noas dage, skal det gå ved Menneskesønnens komme. Dengang fortsatte de med deres fester og bryllupper, lige til Noa gik ind i arken.

Folk forstod ikke, hvad der ventede dem. Det gik ikke op for dem, før vandmasserne kom og skyllede dem alle bort. Sådan bliver det ved mit komme.

Derfor skal I altid være parate, for I ved ikke, hvornår jeres Herre kommer tilbage.”

(Se hele citatet i Mattæus 24,37-43)


Artiklen fortsætter efter annoncen: 

Bogen af Johan Huibers: Søsæt dit drømmeskib!