Dommere opfordrer iranske kristne til at afsværge deres tro

Modelfoto.

To iranske kristne har i denne måned nægtet at afsværge deres tro for at blive sat fri. Efterfølgende har dommerne sendt dem tilbage til fængslet i Teheran.

Saheb Fadaie og Fatemeh Bakhteri, som begge er kristne, blev den 15. januar spurgt af deres respektive dommere i Teheran, hhv. Hassan Babaee og Ahmad Zargar, om at afsværge deres tro, oplyser Christian Solidarity Worldwide (CSW).

”Herefter fik de at vide, at de kunne forvente en dom i deres appelsag … inden for de næste få dage,” oplyser CSW.

Fadai og Bakhteri er sigtet for at ”sprede propaganda mod regimet”, hvilket angiveligt involverer diskussion af den kristne troslære i en husmenighed. Emnerne var ”Kristi himmelfart og Bibelens endegyldige autoritet”. Men disse doktriner blev tolket som angreb mod islam, oplyser CSW.

Straffen for at diskutere den kristne troslære var 18 måneders fængsel for Fadaie og 22 måneder for Bakhteri. De blev dømt i september, mens deres appelsag blev hørt den 15. januar.

Da var Fadaie allerede i gang med at afsone en 10 års dom for ”handlinger imod den nationale sikkerhed” ved at ”promovere zionistisk kristendom” og ”lede husmenigheder”, oplyser WorldWatchMonitor. Fadaie blev arresteret i 2016 sammen med tre andre kristne.
Den britiske organisation Christian Solidarity Worldwide arbejder for trosfrihed verden over.