Ny by, ny kirke og nye venner… hvad gør jeg?

Familien, som vi er opvokset i, er vigtig for de udfordringer, der kommer livet igennem, og det er vigtigt at bevare tætte bånd til familien i det omfang, det er muligt.

Kære Jørn og Karin
Tak for jeres meget praktiske og brugbare råd.

Jeg synes, at jeg får nogle ting, jeg kan bruge i mit liv. Derfor skriver jeg også nu.

Jeg er en ung kvinde, der skal flytte til en større by, fordi jeg skal starte på en uddannelse. Jeg har fået et kollegieværelse, og jeg tror egentlig nok, at det skal gå.

Men jeg er alligevel ret usikker på flere ting. Jeg kender ikke nogen rigtig godt i byen, og jeg skal også prøve at finde en kirke at komme i. Jeg har været vant til at komme i en kirke med mine forældre, og jeg vil gerne finde mig én lidt i den retning, selv om jeg måske også er åben for at prøve noget andet.

Hvordan synes I, at jeg skal gøre?
Hilsen Lisa

Kære Lisa
Først vil vi sige tillykke med, at du kom ind på dit studie.

Det er nogle vigtige overvejelser, du gør dig i forbindelse med din flytning. Netop valg af kirke og det at finde nye venner har stor betydning for ens trivsel.

Umiddelbart synes vi ikke, at du behøver at se dig omkring efter en anden slags kirke end den, du kom fra, hvis du har været glad for den. Når du både skal til at starte et nyt studie og bo i en ny by er det vigtigt, at der også er nogle områder i dit liv, der er stabile. Det giver styrke ikke at blive revet op fra alle sine rødder. Netop et kendt kirkemiljø kunne være et godt område, hvor du kan bevare stabiliteten i starten.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirken vil også være et naturligt sted at søge at finde nogle nye venner og bygge nye relationer.

Der vil helt sikkert komme nye relationer ifm. studiet eller kollegiet, men de venner, du finder i en kirke vil du også kunne have det dybere og vigtige åndelige fællesskab med. Tag Gud med på råd og mærk efter, hvad du oplever at have fred i mht. kirke og venner.

En ting vi også vil pege på her, er familiens betydning. Vi tror nemlig ikke, at man flytter hjemmefra for at slippe familien og leve uafhængigt af denne. Familien, som vi er opvokset i, er vigtig for de udfordringer, der kommer livet igennem, og det er vigtigt at bevare tætte bånd til familien i det omfang, det er muligt. Derfor vil vi opfordre dig til at være bevidst om at holde en god og tæt kontakt med din familie.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dine forældre vil sikkert også kunne give dig nogle råd omkring dine valg og de udfordringer, du støder på, hvis du får brug for det.
Med venlig hilsen
Jørn og Karin