Eksotisk Hawaii-brise ramte Danmark

Fest, farver, polynesisk dans og stærke budskaber afsluttede UMOs årsmøde på Sjellebro.

Der er livsglæde i den polynesiske dans, som den blev præsenteret tirsdag på Sjellebro.

– Aloha! Hvad foregår der her? har den bilist sikkert tænkt, som tirsdag aften standsede sin bil på landevejen uden for Ungdom Med Opgaves hovedkvarter i Sjellebro og nok har gnedet sig i øjnene en ekstra gang.

Inde på UMOs område ved Mørke på Djursland var der godt gang i folkedansen. Ikke den danske aftapning af folkedansen med kvadrilledans og Tossemarens Totur og den slags, men farverig dans helt fra Polynesien.

16 internationale dansere sprang rundt i autentiske polynesiske kostymer og bastskørter i stærke farver til lyden af traditionel polynesisk musik. De præsenterede en bred vifte af polynesiske danse lige fra den yndefulde Hula-dans fra Hawaii til den newzealandske Haka-dans med tungen ud af munden, hvorimod den spektakulære ilddans fra Samoa-øerne måtte droppes, fordi der simpelthen var for lyst til at smide brændende knive op i luften og gribe dem.
Hawaii-brisen ramte Sjellebro denne skønne sommeraften, og var en festlig afslutning på årsmødet i Ungdom Med Opgave.

Ulrik er sammen med sin kone Nubia landsleder i UMO-DK.
Guds fingerprint i kulturerne

Cirka 135 personer var vidner til performance-gruppen Island Breeze´s storslåede optræden og stærke budskab og vidnesbyrd om Jesus Kristus, for der er en dybere mening med gruppens rejse verden rundt.

Onsdag satte teamet i øvrigt kursen mod København og deltog i evangelisation på Strøget.

– For mig personligt var den største oplevelse selve fejringen af Guds fingerprint i forskellige kulturer, hvor vi alle sammen er del i den fortælling og bøjer os mod Gud, og at se deres glæde og høre deres stærke budskaber, siger UMO-landslederen Ulrik Corneliussen.

Hans eneste ærgrelse er, at UMO ret sent fik grønt lys for gruppens besøg og kun havde en uge til at arrangere. Derfor håber Ulrik Corneliussen på en gentagelse af Island Breeze-besøget i Danmark, næste gang med bedre tid til at annoncere.

Island Breeze er led i missionsarbejdet i den internationale YWAM og blev stiftet tilbage i 1979 på Amerikansk Samoa i det sydlige Stillehav. Siden 1994 har gruppen været tilknyttet YWAM´s ”Impact World Tour” med det formål at sprede budskabet om Jesus Kristus via international kulturudveksling.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den polynesiske kultur er spændende og rig, og de fleste danskere kender vel det hawaiiske ”Aloha”, som er et kærligt hallo eller farvel, men også har en dybere spirituel betydning.

Familieforestilling

Allerede den 18. juli kl. 19.30 lægger Sjellebro igen rum til en international og kraftfuld optræden for hele familien, når ”Tred Dance Performance” kommer forbi med deres unikke blanding af atletisk koreografi og øredøvende trommer.

Performance-truppen med base i USA har turneret i hele USA og i det meste af Europa, og blev stiftet af ægteparret Nate og Leah Nelson med det formål at nå mennesker med budskabet om Gud via performancekunst på et højt plan. Arrangementet på Sjellebro er gratis, og der kræves ingen tilmelding.


Artiklen fortsætter efter annoncen: