9. gang er lykkens gang

Det erfarne pop-band med det spøjse navn ‘Big Daddy Weave’ slår til igen.

Bandet blev dannet, da de alle gik på College i Florida. Deres første plade udkom i 2001. Forsangeren Mike Weaver var oprindeligt lovsangsleder i Pensacola. Han spiller også guitar i bandet, og han bror, Jay, spiller bas og synger backing vokal.

Mikes stemme minder om en del andre kristne sangere i lovsangsgenren og er ikke unik som sådan, men er meget behagelig at lytte til. På denne deres niende plade har de skiftet til det store Curb/Word Records, og dermed nået større anerkendelse. Alle ni studio-optagelser kan i øvrigt høres ganske gratis på Spotify.

Dette er et meget alsidigt pop-album med stor variation i sangene. Åbningsnummeret ‘Alive’ slår tonen godt an for resten af pladen. Den tredje ‘Turn on the light’ minder en del om lejrbålslovsangsteamet Rend Collective.

Det femte nummer ‘What I’ve got’ er en reggae-sang, der svinger godt og er et dejligt nummer. Dette er umiddelbart de tre stærkeste sange.

Sangen ‘All things new’ (den ellevte i rækken) er også en flot sang, som er sunget med stor inderlighed. Det sidste nummer ‘Fly’, som sagtens kunne spilles på de fleste diskoteker, slutter pladen af på en værdig måde.

Jo flere gange man lytter til albummet, jo gladere bliver man for det. Et par af sangene handler om Jesu navn. “Problemet” med disse sange – og lovsange generelt der handler om dette – er, at det hed vores frelser faktisk ikke. ‘Jesus’ er en kun græsk oversættelse af det hebraiske Yeshua. Heldigvis ved dæmonerne godt, hvem vi omtaler og skælver ved navnet.

På dette album får man 12 gode sange for pengene (med gode, positive tekster), og det er alle pengene værd (også selv om man hører det gratis på Spotify).


Artiklen fortsætter efter annoncen: