Aarhus-præst inviterer til pilgrimsrejse fra lænestolen

Flemming Baatz Kristensen har skrevet denne uges prædiken

”Det kræver bare en god lænestol,” skrev en læser om sognepræst Flemming Baatz Kristensens nye bog ”På pilgrimsrejse i kirkeåret II”.

Bogen udkommer den 26. marts. Og det med lænestolen er meget aktuelt i denne tid, hvor danskerne ikke kan tage i kirke og fejre gudstjeneste.

Ændret kirkesituation

Flemming Baatz Kristensen er sognepræst i Sct. Pauls Kirke i Aarhus. Han fik i efteråret udgivet første bind af ”På pilgrimsrejse i kirkeåret”, som dækker tiden fra første søndag i advent til langfredag.

”Dengang havde ingen af os drømt om, at vi et halvt år efter kom i en situation, hvor vi ikke kunne komme til gudstjeneste,” fortæller han.

I bøgerne gennemgår han de bibeltekster, som bliver læst op ved gudstjenesterne om søndagen i Den danske Folkekirke. Bibelteksterne følger en helt fast rytme bl.a. med de tre store højtider, jul, påske og pinse.

”På pilgrimsrejse i kirkeåret II” dækker perioden fra påskedag til sidste søndag i kirkeåret.

Kreativitet i coronatiden

”Det er jo fantastisk at opleve den kreativitet, der er opstået, fordi vi ikke kan fejre gudstjeneste sammen,” fortæller Flemming Baatz Kristensen.

I Sct. Pauls Kirke holder de en kort onlinegudstjeneste hver søndag. I påsken sker det fem dage i træk fra skærtorsdag til og med anden påskedag, også påskelørdag. Disse gudstjenester kan ses på kirkens hjemmeside: sctpauls.dk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ikke mindst i denne coronatid kan de to kirkeårsbøger være både et godt supplement og en hjælp for dem, som ikke er så vant med at bruge de digitale medier,” påpeger Flemming Baatz Kristensen.

Sognepræsten glæder sig til, at alle igen kan mødes og fejre gudstjeneste i kirken. Men uanset hvor man befinder sig, kan bøgerne være en hjælp til at forberede sig og følge op på gudstjenesten bagefter.

”På pilgrimsrejse i kirkeåret II – fra påskedag til sidste søndag i kirkeåret” udkommer den 26. marts og kan bestilles på lohse.dk eller i den lokale boghandel.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bind I har solgt så godt, at forlaget efter få måneder måtte trykke et nyt oplag, som nu også er på markedet.

Læs også ugens prædiken af Flemming Baatz Kristensen her.