Ekspedition udsat pga. corona-frygt

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

I den kommende uge skulle jeg og seks andre danskere have været i Øst-Tyrkiet og på Mount Ararat for at se resterne af en stor trækonstruktion i 4.200 meters højde.

Samtidig med Udfordringens danske ekspedition skulle en international videnskabelig ekspedition af arkæologer og andre eksperter have begyndt deres omfattende udforskning af det meget interessante fund fra 2008.

Det burde skabe enorm interesse, når man på toppen af Mt Ararat finder store bjælker af ældgammelt træ fordelt på syv rum under jord og is i et område, hvor der aldrig har boet mennesker.

Specielt når man samtidig kender Bibelens beretning om, hvordan Noahs ark efter syndfloden netop strandede på Ararats bjerge. I 1. Mosebog kap. 8 angives endda datoen til den 17. dag i den syvende måned 150 dage efter at syndfloden var brudt ud og havde oversvømmet jorden.

Ateistiske fordomme

Men de verdslige medier og universiteter har været påfaldende ligeglade med dette mulige bibelske fund. Det passer ikke i deres fordomme om, at Bibelens beretning er en myte, og at syndfloden ikke har eksisteret.

Derfor er det nødvendigt, at andre forsøger at oplyse om dette fund og udforske det, så sandheden kan komme frem.

Og nu er det endelig lykkedes at samle en international forskergruppe, hvoraf nogle er troende, mens andre ikke er. De er alle kendte og respekterede, men deres navne holdes skjult for at undgå at skade dem. I den akademiske verden kan man nemlig risikere at blive udsat for chikane, hvis man bliver forbundet med bibelske opfattelser.

Gruppen skulle have foretaget en forundersøgelse i oktober, samtidigt med at den kurdiske bjergbestiger, som fandt fundet i 2008, ville tage vores danske gruppe med op til det hemmeligholdte fund. En stor mulighed!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men så kom corona-smitten, og de tyrkiske myndigheder kunne af politiske grunde ikke åbne Mt Ararat for bjergbestigning, som planlagt. Det er i hvert fald den officielle begrundelse. Vi har derfor måttet udsætte Udfordringens ekspedition til næste år.

Ikke det gamle ’bådformede objekt’

For en sikkerheds skyld skal jeg lige understrege, at dette ikke er det såkaldte ”bådformede objekt”, som blev fundet på et andet bjerg i 1948 – og senere genfundet og gjort kendt af bl.a. Ron Wyatt.

Det bibelarkæologiske tidskrift ”Tel” bringer i sit nyeste nummer en artikel arkæologiprofessor Alan Milard fra Liverpool, hvori han nævner dette fund som ”fake news”. Desværre véd han ikke, hvor det ligger, men beskriver det som liggende på en af ”Ararat-bjergets skråninger”. Da jeg selv har besøgt stedet flere gange, kan jeg oplyse arkæologiprofessoren om, at det netop ikke ligger på Ararat-bjergets skråninger, men på den modsatte side af dalen på et af de mindre bjerge – mindst 10 km. fra Mt Ararat.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men i øvrigt er jeg enig i, at dette objekt formentlig er en formation skabt af jordskred. Jeg var selv meget optaget af denne meget mærkelige formation frem til 2010, hvor nyheden om det langt mere interessante fund på toppen af Mt Ararat kom frem.

Her er der nemlig ikke blot tale om en jordformation og diverse teorier, men om en stor trækonstruktion, som af uforklarlige årsager er havnet helt oppe i 4200 meters højde.

Selv om det naturligvis kan være svært at bevise, at det er resterne Noahs Ark, så burde et sådant fund få både ateister og troende til at undersøge det og overveje, om de skulle tage Bibelens historiske troværdighed mere seriøst.

Du kan læse mere om fundet og se fotos på
www.noahsark-discovery.com


Artiklen fortsætter efter annoncen: