Sognepræst bliver lands- formand for Blå Kors Danmark

Dan Månsson har været medlem af BKs hovedbestyrelse i 11 år.

Dan Månsson

Det bliver Dan Månsson, som i fremtiden skal stå i spidsen for hovedbestyrelsen i Blå Kors Danmark. Formandsskiftet faldt på plads, da den sociale hjælpeorganisation lørdag den 26. september afholdt landsmøde i Odense for knap 50 deltagere med mundbind, håndsprit og god afstand.

Dan Månsson (født 1963) fik lørdag eftermiddag stort bifald fra deltagerne på Blå Kors Danmarks landsmøde, da han blev valgt som landsformand for hovedbestyrelsen. Sognepræsten, der i flere sammenhænge også fungerer som sjælesørger, underviser og forkynder, har i 11 år været medlem af Blå Kors’ hovedbestyrelse.

Professionel diakoni

Dan Månsson har været medlem af hovedbestyrelsen siden 2009 og ser nu frem til at overtage formandsposten.

”Jeg er meget taknemmelig for valget til formand. Blå Kors Danmark er en stor veldrevet diakonal organisation, som fået en stor plads i mit hjerte. Mødet med mennesker, som gennem Blå Kors Danmark har fået hjælp til livet, har gjort indtryk.

Mødet med mange dygtige og dedikerede medarbejdere – frivillige som lønnede – har gjort mig stolt af at være med i et professionelt diakonalt arbejde blandt mennesker i alle aldre”, siger Dan Månsson, som er nyvalgt formand for Blå Kors Danmark.

Mere hjælp til udsatte børn og unge

Dan Månsson afløser Sven-Erik Jørgensen, der har været formand for hovedbestyrelsen siden maj 2013, men som nu har valgt at takke af efter syv år.

I den periode har der blandt andet været fokus på at øge professionalismen og sammenhængskraften i organisationen.

Derudover er der oprettet flere behandlingstilbud til børn og unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug – både nye afdelinger af TUBA, som er terapi til unge fra misbrugsfamilier, og Barnets Blå Hus, som er et behandlingstilbud målrettet børn og unge.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Om hvad der venter i fremtiden for Blå Kors, siger landsformand Dan Månsson:

”Jeg ønsker at arbejde for, at det også i årene fremover vil være muligt for Blå Kors Danmark med høj faglighed at hjælpe mennesker, hvis liv er påvirket af alkohol på en negativ måde, både børn, unge og voksne.

Blå Kors Danmark skal fortsat være en innovativ og forandringsvillig diakonal organisation, som evner at møde mennesker dér, hvor de er. Det indebærer også, at vi skal være de udsattes talerør, så de ikke marginaliseres yderligere af samfundet”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Corona-sikkert landsmøde

Blå Kors’ landsmøde blev afholdt i Odense Congress Center lørdag den 26. september med et langt mere beskedent deltagertal end planlagt.

Landsmødet og dermed valget af ny formand var, ligesom så mange andre begivenheder, i første omgang blevet udskudt på grund af Covid-19.

Antallet af deltagere var skåret ned til knap 50 personer, som alle sad med god afstand. Derudover havde man valgt at følge retningslinjerne for restauranterne, som betød, at deltagerne skulle iføre sig mundbind, når de ikke sad ned.

”Vi er glade for, at vi kunne få afholdt vores generalforsamling på landsmødet og få valgt en ny formand. Vi har fulgt Sundhedsstyrelsens retningslinjer nøje og gjort, hvad vi kunne for at skabe sikre og trygge rammer for alle,” siger Christian Bjerre, som er generalsekretær i Blå Kors Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dan Månsson

Blå Kors’ nye landsformand er uddannet teolog med en videreuddannelse i sjælesorg fra Norge (Modum Bad) og Danmark (Teologisk-pædagogisk Center, Løgumkloster). Han arbejder på en ”Master i klinisk Sjelesorg” ved Det teologiske Fakultet i Oslo.

Han har tidligere arrangeret familielejre for Blå Kors (2009-2017) og har været landsleder i LM Kids (Luthersk Mission) i perioden 2009-2012.

Fra 1995-2009 var han sognepræst ved Sundkirken i Lolland-Falster Stift.
Dan Månsson er gift med Kirsten, far til fire og bor på Nykøbing Falster.

Blå Kors kan i år fejre 125-års jubilæum i Danmark. Det var planen, at jubilæet skulle fejres på dette års landsmøde; men grundet den øgede smittespredning er den større fejring udskudt til foråret 2021.