Caleb blev kristen, da han ville modbevise Bibelen

Hans opvækst i et LGBT-hjem fik ham til at hade kristne – nu er Caleb Kaltenbach selv præst i Californien.

– Kristne kan godt holde fast i det rigtige uden af afvise anderledestænkende, fastslår Caleb Kaltenbach, der selv voksede op i et LGBT-hjem.

– Jeg tænkte, at hvis kristne er så slemme, hvor slem må så ikke deres leder, Jesus, være. Så jeg begyndte at læse Bibelen for at modbevise kristendommen, fortæller Caleb Kaltenbach.

Calebs forældre blev skilt, da han var to år gammel. Både hans mor og far gik derefter ind i samkønnede forhold, så han voksede op med ”3 homoseksuelle forældre”. Da familien gik aktivt ind i kampen for LGBT-rettigheder, oplevede Caleb ofte både vrede og had fra mennesker, der kaldte sig kristne.

– Jeg oplevede, at kristne hadede homoseksuelle, så jeg besluttede, at jeg aldrig selv ville blive kristen, fortæller han i podcasten “Edifi With Billy Hallowell”.
Under pride-optog havde han oplevet, at kristne truede andre. Han oplevede også, at nogle ignorerede, at deres egne sønner døde af AIDS i 1980’erne. Så hvis de kristne var sådan, hvor slem måtte Jesus så ikke være? konkluderede han.

Alt ændrede sig

Caleb var kun 16, da han besluttede sig for at deltage i bibelstudier for at kunne modbevise kristendommen. Men trods alle sine forsøg på det modsatte, blev Caleb grebet af Bibelen, og alt ændrede sig for ham.

– Da jeg blev kristen, ændredes mit syn på seksualitet til det, jeg har den dag idag: at Gud skabte seksuel intimitet og kærlighed til at finde udtryk i et ægteskab mellem en mand og en kvinde, fortæller han.

Men så fandt Calebs forældre ud af, at han var blevet kristen – og derfor smed de ham ud hjemmefra. Heldigvis afbrød de dog ikke kontakten med hinanden.

– Jeg tror, mine forældre snart fandt ud af, at jeg ikke var en af ”den slags kristne”, forklarer han.
Caleb valgte nu at blive præst. Og hans forældre endte med selv at blive kristne i den sidste del af deres liv.

Respekt for andre

Caleb Kaltenbach understreger vigtigheden af at fastholde Bibelens syn på ægteskabet. Men han fastslår også, at troen ikke bør få nogen til at se ned på andre.
Disse overbevisninger fremgår af Caleb Kaltenbachs nye bog, Messy Truth: How to Foster Community Without Sacrificing Conviction, (Rodet sandhed: at skabe fællesskab uden at ofre overbevisning).


Artiklen fortsætter efter annoncen:I bogen prøver han at hjælpe kristne til at finde en balance mellem sandhed og kærlighed og ”hjælpe alle til at opleve et tilhørsforhold.”
I ”Edifi” forklarer Kaltenbach, at kristne bør vise empati for andre, men man må gøre det uden at gå på kompromis med sin overbevisning og lade fem og syv være lige.

“Vi skal vise en masse empati. Men for mig er empati noget, der ligner ydmyghed, det er anerkendelsen af en andens realitet,” siger han.

For Caleb Kaltenbach er det vigtigt at nå mennesker med evangeliet, selv om kulturen er blevet stærkt afsporet fra de traditionelle værdier. I denne situation har kristne brug for at lære, hvordan de kan omgås med mennesker, der står for noget helt andet, end de selv gør. Det handler om at være sandheden tro i kærlighed, mener forfatteren af Messy Truth.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Caleb Kaltenbach har læst på det kristne Biola University. Han har desuden en doktorgrad fra Dallas Theological Seminary, og har været hjælpepræst og ledende præst ved flere kirker.

I 2015 udgav han bogen ”Messy Grace: How a Pastor With Gay Parents Learned to Love Others Without Sacrificing Conviction”. Om begrebt Messy Grace (”rodet nåde”) siger han:

– Jesus befalede os at elske vores næste som os selv. Han gjorde ikke nogen undtagelse for den næste, der er homoseksuel eller for den sags skyld en hvilken som helst næste, vi har svært ved at relatere til.

Jesus var i stand til at elske disse mennesker og alligevel stå fast på sin overbevisning. Det kan du også gøre, fastslår Kaltenbach i bogen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: