Kirke yder stor donation til Mission Øst’s arbejde

Mission Øst fik en dejlig overraskelse under en ekstraordinær generalforsamling den 23. september. Foto: Kristian Øhrstrøm fra Strandkirkefællesskabet (til venstre) overrakte 160.000 kroner til Betina Gollander Jensen og Torben Andersen fra Mission Øst.

Mission Øst afholdt en ekstraordinær generalforsamling torsdag den 23. september 2021 – og den bød på en særlig overraskelse.

Som allersidste punkt under eventuelt bad dirigent Kristian Øhrstrøm om ordet i egenskab af formand for Strandkirkefællesskabet i Karlslunde Strandkirke, hvor generalforsamlingen blev holdt.

Han bad Mission Øst formand Torben Andersen komme frem sammen med Mission Østs generalsekretær Betina Gollander-Jensen, og så trak han et stort skilt frem med teksten ”Strandkirkefællesskabet giver 160.000 kroner til Mission Øst!”

Rørt over gaven

Betina Gollander-Jensen takkede – tydeligt rørt over den store gave – og det samme gjorde en overrasket formand Torben Andersen. Strandkirkefælleskabet er en praktisk ramme omkring Strandkirkens liv og vækst og formidler bl.a. penge til gode formål.

Gaven blev et generøst punktum for en generalforsamling, der med overvældende flertal havde godkendt fornyede vedtægter efter moderne standard og i øvrigt hørt sidste nyt fra hjælpearbejdet i Afghanistan.

Betina Gollander-Jensen fortalte, at Mission Østs 100 medarbejdere står på spring for at uddele nødhjælp i landet, hvor 14 millioner mennesker lider akut nød.

Kan arbejdet genoptages under Taliban?

Taleban har bedt Mission Øst om at genoptage arbejdet, men de internationale hjælpeorganisationer venter stadig på skriftlig dokumentation for at også kvindelige hjælpearbejdere får sikker adgang til landsbyerne, hvor de kan undervise kvinderne i sundhed og hygiejne. Så snart garantien er givet, og bankerne åbner, står Mission Øst klar med hjælp til 1.500 nødstedte familier i Afghanistans nordøstlige provinser Takhar og Badakhshan.

Mission Øst er en international nødhjælps- og udviklingsorganisation, der arbejder i kriseramte lande i det tidligere Sovjetunionen, Mellemøsten og Asien. Man kan læse mere på www.missioneast.org


Artiklen fortsætter efter annoncen: