Erfaren sangskriver skuffer ikke

Det er bemærkelsesværdigt, hvordan en mand, der har udgivet nu ni albums – som ikke inkluderer hans arbejde på soundtracks til store disneyfilm – kan blive ved med ikke at svigte over en så lang karriere. The Devil & the Light fortsætter multiinstrumentalisten Adam Watts’ perlerække af personlige og rammende værker, uden slinger i valsen.

Det er altid følsomt og tæt på hjertet, når Watts udgiver et album. Folk, som har fulgt sangskriverens udgivelser gennem tiden, ved, at han ikke holder sig tilbage for at lade melankolien få god plads i sin musik. Hans skrivestil er ret unik i den kristne verden, da hans tekster ofte læser mere som skrevet til sig selv, end til nogen anden.

Han gør det dog, uden at det på nogen måde bliver alt for selv-opslugt eller esoterisk. Det føles mere som et vindue ind i et menneskes tanker og sjæl, og på den måde bliver det også lettere for en lytter at empatisere og relatere til de følelser, som bliver udstillet på albummet.

The Devil & the Light er på mange punkter meget lig Watts’ sidste album, When a Heart Wakes Up, som jeg også anmeldte tilbage i 2018. Der er faktisk så lidt, der rent overfladisk har ændret sig, at hvis man var nytilkommen lytter, ville man nok ikke kunne mærke, hvilket album som kom fire år før det andet.

Det lyder måske ikke som en god ting, men det er faktisk meget unikt, at en sangskriver, især en som selv står for al musikken på sit album, ikke lader trends og kultur have et for stort tag i sit kunstneriske udtryk. Der er dog nogle små ændringer i forhold til sidste udgivelse, som man kan bide mærke i. Fx er der en smule flere country- og blues-inspirerede riffs, som gør et godt stykke arbejde i at mikse de velkendte småsymfoniske indslag og klassiske guitarmelodier lidt op.

Alt i alt udformer det sig til et album, som er enhver garvet Adam Watts-lytter, eller generelt fans af introspektiv indiemusik, værdig.

Kunstner: Adam Watts

Titel: The Devil & the Light


Artiklen fortsætter efter annoncen:Genre: Singer/Songwriter

Download: itunes.dk – Pris: 69 kr.