’Abort er et religiøst ritual!’

Indianas republikanske guvernør, Eric Holcomb.

Organisationen The Satanic Temple (TST) sagsøger delstaten Indiana i USA på grund af den nye restriktive abortlov. De hævder, at abortloven krænker deres tilhængeres rettigheder og bryder grundloven.

Satanisterne indgav deres søgsmål den 21. september og udpegede samtidig Indianas republikanske guvernør, Eric Holcomb, og rigsadvokat Todd Rokita som tiltalte. Det skriver The Daily Wire ifølge NorgeIdag.no.

Religiøse satanister

– Medlemmer af The Satanic Temple (TST) har den religiøse tro, at en uønsket zygote, blastocyst, embryo eller ikke-levedygtigt foster bør fjernes fra en gravid kvindes krop. Denne tro er begrundet i TST Tenet III om, at en kvindes krop er ukrænkelig, underlagt hendes egen vilje alene, hedder det i søgsmålet. Blandt organisationens syv grundsætninger er også Tenet V, som siger, at ”tro bør samsvare med ens bedste videnskabelige forståelse af verden.” I søgsmålet hævder organisationen, som hører hjemme i i Salem, Massachusetts, at de har over 1,5 mio. medlemmer verden over. Af disse skulle 11.300 angiveligt bo i Indiana.

Rigsadvokat Todd Rokita blev også nævnt i søgsmålet.

Ny abortlov fra 15/9

Indianas nye abortlov trådte i kraft den 15. september. Ifølge den nye lov kan kvinder kun i særlige tilfælde som voldtægt, incest og sygdom få tilladelse til abort. Guvernøren udtalte ved underskrivelsen af lovforslaget i august:

– Efter at Roe vs. Wade blev omgjort af højesteret, sagde jeg klart, at jeg ville være villig til at støtte lovgivning, som fremmer det at beskytte liv. Jeg mener, at denne lov når målet, efter at lovforslaget blev vedtaget i begge kamre i Indianas generalforsamling med et solidt flertal.

’Forankret i stærk tro’

TST har ifølge The Daily Wire allerede tidligere i september udfordret en lov i Texas, som forbyder de fleste aborter, efter at fosterets hjerteslag kan registreres. Organisationen hævder, at den nye lov begrænser deres ret til fri religiøs praksis. Samtidig har de refereret til aborter som et ”religiøst ritual” og en ”ceremoni forankret i vor stærke tro.”