Pakistans kristne får hjælp efter optøjerne

Lokale kristne er allerede i fuld gang med at genopbygge kirker og hjælpe de hjemløse efter optøjerne midt i august.

Allerede 16 dage efter angrebet var facaden på den brændte kirke blevet malet hvid igen, og der var også kommet et nyt kors på taget.

”Man bliver så rørt, når man ser deres tro,” skriver Henrik Holm om de forfulgte kristne i Jaranwala.

Henrik Holm og Love of God Ministries (LGM) er netop nu i Pakistan for at hjælpe ofrene for hævnaktionerne efter koranafbrændingerne i Danmark og Sverige.

Folk græd og skreg

Teamet fra LGM med Maria og to af hendes familiemedlemmer i spidsen, besøgte Jaranwala dagen efter optøjerne. Henrik fortæller: ”… da hun kom derud, stod folk i gaderne, hvor der stadig kom røg ud af deres huse, de græd og skreg. Der var ingen skade på mennesker, men muslimerne havde smidt deres kæledyr ind i ilden, så de levende blev brændt ihjel. Alle deres værdigenstande var stjålet, og resten af deres hjem lå i ruiner. Alt det, de havde brugt hele deres liv på at opbygge, var væk.”

Hjælp til 150 hjemløse

Overfor kirken bor to søstre, hvis hjem var totalt ødelagt, alt var smadret, og de havde ikke engang et glas, som de kunne drikke af. Søstrene fik et måltid mad og en check, så de kunne begynde genopbygningen af deres hjem.

Maria’s bror og nevø uddelte mad til 150 mennesker. Folk kom med en tallerken eller noget andet at få maden i. Der var så mange sultne, at hjælperne ikke selv fik noget at spise den dag.

”I flere af husene havde angriberne smidt syre på vægge og indbo. Også el-installationen på vejen var ødelagt, så Love of God Ministry betalte for reparation af strømforsyningen til hele vejen,” oplyser Henrik Holm. Næste dag fik Maria nogle tilstedeværende præster til at gå ind i alle de 40 berørte hjem og bede for ofrene.

Kirken står flot igen

Henrik Holm har også selv besøgt Jaranwala sammen med teamet. Han fortæller:

”Jeg var spændt på at skulle se ødelæggelserne i virkeligheden. Det første, som mødte os, var en ”medicin-camp”: Kristne læger eller sygeplejersker, som tager ud til deres fattige brødre og søstre for at hjælpe med råd og gratis medicin. Halleluja for dem. Så gik vi ned ad vejen til den brændte kirke. Wow. Facaden var malet hvid igen, der var kommet et nyt kors på taget, vi gik inden for, de havde ikke siddet med hænderne i skødet de sidste 16 dage, kirken kunne igen bruges. Alt er nyt og flot. Gud havde givet mig et Ord til dem, som var til stor opmuntring, vi bad for kirken og transformation af Pakistan. Det kneb mere med de omliggende 40 private boliger, der var ikke sket meget. Vi havde mad med til 200 mennesker, de har så meget brug for vores hjælp. Så kørte vi til en anden kirke i nærheden, den var også totalt ødelagt, og her var genopbygningen ikke kommet så langt. Det var Frelsens Hærs bygning. De viste os flere afbrændte bibler, og jeg forklarede dem, at bogen først bliver levende i os, når vi tror og taler den ud. De svarede, at det, de havde i deres indre, kunne ingen tage fra dem. Man blive så rørt, når man ser deres tro,” slutter Henrik Holm.