Whitecross i storform

Whitecross er tilbage med en ny fremragende plade. Første studieindspilning siden 2005, men den første plade med nyt materiale siden 1996. Whitecross giver nye rockbands baghjul. Som en amerikansk anmelder fra Heaven’s Metal Magazine skrev: Der er ikke kommet noget rust på Rex Carrolls økse (Axe er slang for guitar).

Virtuosen Rex har med teknisk dygtighed på guitar altid kunnet spille lige op med de bedste (og måske endda bedre). Han startede bandet i sin tid med forsangeren Scott Wenzel. På den tid skulle alle kristne bands helst lyde som andre verdslige bands som et positivt alternativ. Og Whitecross lød meget som bandet Ratt pga. Wenzels vokal. De to lavede de første fem album sammen. Herefter hoppede Rex ud, og forskellige guitarister overtog pladsen inkl. Barry Graul, som også havde været et smut i White Heart.
I 2005 vendte Rex tilbage, og de genindspillede deres allerførste plade – nu bare med titlen Nineteen Eighty Seven i stedet for Whitecross (opsamlings- og live-plader er ikke talt med i regnskabet).
Whitecross har fået ny forsanger, Dave Roberts, og han er super. Han lyder ikke som en kopi af andre sangere, men der er ligheder med David Coverdale, når han synger i det høje leje. Og lidt med danske Jesper Binzer, når han synger i det dybe. Som band med den nye opsætning er der ligheder med bandet Chickenfoot.
Lydbilledet og sangene er meget varierede. Der er plads til mange guitarsoloer, men det handler ikke bare om guitar-gymnastik eller for at vise, hvad Rex kan præstere. Det handler om, hvad der klæder sangene. På næstsidste sang Wishing Well viser Rex (endnu engang), at han ikke bare mestrer de hurtige, tekniske ting, men også de mere følsomme, langsomme blues-soloer.
På pladens sidste nummer, Further On, synger Rex selv og spiller akustisk guitar. Det er fint nok, men det er godt, at de har Dave Roberts som forsanger nu.

Fear No Evil kom først som en EP med tre sange, men er altså nu blevet til en hel plade med 11 gode sange. Den er værd at købe!

Kunstner: Whitecross
Titel: Fear No Evil
Genre: Heavy Rock
Download: itunes.dk
Pris: 69,00 kr.

Whitecross – Man in the Mirror (youtube.com)