Soldaterhjemsleder gennem 44 år takker af. Hædres med fornem medalje fra Forsvaret

Regimentschef og garnisonskommandant, oberst Michael A. Villumsen overrakte på vegne af forsvarschefen Forsvarets Medalje for Fortjenstfuld Indsats til en rørt og overrasket Kjeld. Kjeld blev også tildelt Artilleriregimentets skjold, sammen med et par pæne ord fra obersten.

Kjeld Nørgaard Christensen har i 44 år bragt evangeliet til soldater og skabt fantastiske fællesskaber på KFUM’s Soldaterhjem. Nu hædrer Forsvaret ham med en fornem medalje, skriver soldatermissionen.

Siden 1979 har Kjeld skabt åndehuller for danske soldater på fem forskellige KFUM Soldaterhjem – fire af dem som leder. Gennem årene har han haft en enorm betydning for tusindvis af soldater.
På soldaterhjemmet i Oksbøl har han haft ca. 50.000 ekspeditioner om året og været omdrejningspunktet for andagter, aftensang, lagkagebanko og meget mere.

Særlig hæder

Efter 44 år har han valgt at gå på pension. Ved afskedsreceptionen den 23. august modtager han Forsvarets Medalje for Fortjenstfuld Indsats, som han er blevet tildelt af Forsvarschefen. Betydningen af hans arbejde er altså anerkendt helt til tops i Forsvaret. Kjeld er den første soldaterhjemsleder, der modtager denne fornemme hæder.

Gruppebillede af Kjeld Nørgaard Christensen og de nye værnepligtige på Oksbøl Kaserne ved den sidste velkomstfest, som Kjeld har arrangeret for de værnepligtige.

Rig tjeneste

”Det har været en utrolig spændende og rig tjeneste, hvor jeg har fået lov at bringe det kristne vidnesbyrd til soldaterne med hjerte, mund og hænder i en aktiv hverdag. Gennem årene har jeg haft et fantastisk samarbejde med 260 volontører og med soldatervennerne,” siger Kjeld Nørgaard Christensen, der altid har sat stor pris på de mange samtaler om liv og tro, som følger med fællesskabet med soldaterne.

Afløserpar fra Letland

Thomas og Trine Jakobsen skal afløse Kjeld Nørgaard Christensen på soldaterhjemmet i Oksbøl fra november. Ægteparret er netop rejst til Letland for at lede et nyt soldaterhjem for de udsendte danske soldater. De danske soldater vil være udstationeret i Letland indtil medio december, og KFUM’s Soldaterhjem er med dem i alle månederne. Den sidste tid af udsendelsen til Letland tager to andre soldaterhjemsledere over for Thomas og Trine Jakobsen, når de rejser tilbage for at lede soldaterhjemmet i Oksbøl.