Sommerstævne i det fri

Sommervarmen og en spændende udendørskoncert fik deltagerne på Apostolsk Sommercamp i Kolding til at rykkede udenfor.Der blev talt om drømme, men især om at vågne op og gøre noget ved dem, da apostolerne var samlet til sommerstævne i Kolding i uge 28. Og så var der tid til en sommerkoncert i det fri.

Deltagerne på Apostolsk Kirkes sommerstævne rykkede torsdag eftermiddag ud i det fri, til koncert med kendte kunstnere og musiktalenter fra forskellige af kirkens menigheder.

Den 8. til 14. juli var knap 1500 kristne samlet til Apostolsk Sommercamp i Kolding. Midt i de vante rammer i kongreshallen ved Apostolsk Højskole hørte deltagerne budskaber fra nogle af kirkens egne prædikanter som Jørgen Mortensen, Bent Bjerring-Nielsen, Kenneth Skov-Martinet og landsleder Johannes Hansen. Men der var også input udefra i form af gæstetalere fra blandt andet Australien, USA og Zambia.

Lær at bygge drømme

Temaet for stævnet var ”Tro virksom i kærlighed”, og hovedtaleren Dale Hewit brugte sin prædiken søndag aften på at forsøge at vække de danske kristne.
– Vi skal ikke forblive i vore drømme, sagde Dale Hewit, der er præst og leder af Apostolsk Kirke i Australien.
Med udgangspunkt i Jeremias Bog 11,5-7 beskrev han, hvordan vi kristne ofte lever med mange drømme om vores kristenliv og om kirken, som aldrig bliver til virkelighed. Han mener, at vi bør være meget mere målrettede og ”flytte ind” i drømmene, så de kan blive til virkelighed.
– Vi skal blive ’drømmebyggere’, sagde Dale Hewit, der kunne fortælle om, hvordan drøm blev til virkelighed, da hans kirke, Swan City Church, voksede fra 50 medlemmer til over 500.

Ikke alle kommer ind

Tirsdag aften bød på endnu en udenlandsk taler, der også kom med et budskab om, at de danske kristne skal vågne op. Den zambianske helbredelsesprædikant og kirkeleder, Robert Bwalya, brugte indledningen på at takke ledelsen af Apostolsk Kirke for deres store missionsarbejde i Zambia.
– Vi har stadig en navlestreng tilbage til jeres kirke, sagde Robert Bwalya, – og når jeg taler til jer, taler jeg som en dansker, for jeg bærer Danmark i mit hjerte.
Prædikanten, der jævnligt besøger Danmark, kom derefter med et alvorligt budskab om ikke at tage for let på sit kristenliv. Med udgangspunkt i Matthæus-evangeliet 7,21-23 talte han om, at det ”ikke er enhver, som siger: Herre, Herre! til Jesus, som kommer ind i Himmeriget.”
Til at illustrere budskabet medbragte Robert Bwalya en dramagruppe, som på en meget levende og humoristisk måde karikerede de danske kristne, som går glade i kirke om søndagen, men lever et helt andet liv på hverdagene.
Robert Bwalyas forsikrede, at han ikke ønskede at fordømme danskerne, men at vise, at det er muligt at kalde sig en kristen uden at komme i Himlen.
– Der er brug for renhed, hellighed og at være brændende, konkluderede Robert Bwalya, da han i slutningen af mødet kaldte på dem af tilhørerne, der ønskede at indvie sig for Gud på ny.
En opfordring, som fik mange til at strømme frem, nogle bedende og andre knælende foran platformen.

Ud i det fri

Midt i de traditionelle rammer bød stævnet også på en nyskabelse. Det skete torsdag eftermiddag, hvor deltagerne rykkede udenfor til en koncert ved søen.
Initiativtageren Carl Gulløv forklarede indledende, at målet var at vise den mangfoldighed af musikere, såvel kendte som nye talenter, som findes i Apostolsk Kirke i Danmark.
På scenen så man blandt andet kendte navne som Peter Holmsgaard, Allan Høyer og Preben Brohus. Derudover deltog stævnets gospelkor, ledet af Steffen Bay, samt børn fra stævnets børne- og junior-arbejde.

Fællesskabet er vigtigst

Flere hundrede af stævnets deltagere var trukket ud på skrænten foran højskolen, og man fornemmede en god modtagelse af det nye initiativ.
– Det er fantastisk med al den musik, sagde en sommerklædt Dan Klarskov med lyden fra koncerten i baggrunden.
Dan Klarskov er oprindeligt fra Sydsjælland, men er til daglig elev på Apostolsk Højskole.
Hvert år deltager han i sommerstævnet i Kolding, og han tøver ikke, da han bliver spurgt om, hvad det er, der får ham til at komme igen og igen.
– Møderne er gode. Men ellers er det fællesskabet. Det at mødes med vennerne, sagde Dan Klarskov med et smil, inden han gik hen til den græsklædte skråning for at nyde resten af koncerten.