Blå Kors: I orden at ta’ en lille én

Blå Kors vil ændre sit medlemskriterium – så flere kan støtte den gode sagBlå Kors hjælper mennesker, der er i nød på grund af alkohol. For at vise solidaritet med misbrugerne, skriver medlemmerne under på at de vil afstå fra at drikke alkohol.
Lørdag d. 19. maj blev det 106 år gamle krav sløjfet på Blå Kors’ landsmøde. Det skete efter en enig hovedbestyrelses indstilling.
Fremover vil det være muligt at blive medlem af Blå Kors, hvis man underskriver en erklæring om at man ved ædruelighed vil forpligte sig på en rusfri livsstil. Altså ikke nødvendigvis total afholdenhed.
En stærk medvirkende årsag til dette forslag er, ifølge Blå Kors, at mange gerne vil støtte Blå Kors med et medlemskab, men de ønsker ikke – eller kan ikke – afgive en erklæring om totalt at afstå fra at drikke alkohol. Ædruelighed derimod vil de gerne gå ind under og arbejde for.
– Vi hjælper mange og vil gerne hjælpe endnu flere, og derfor er der brug for alle som vil arbejde for en samvittighedsfuld og bevidst holdning i forhold til brug af alkohol, siger generalsekretær i Blå Kors Danmark, Jens Erik Rasmussen.
– Dette kan sikre at endnu flere kommer til at leve et liv i ædruelighed.