På ekspedition i Bibelen

Kan multimedia gøre Harry Potter-læsere til bibel-fans?Bibelselskabets multimedie-bog er et stærkt alternativ til børns flirt med magi og troldom.
Spændende ekspeditioner i Bibelens verden introducerer børn til liv og mening !

Aktiv ekspedition

En ekspedition går til Kapernaum, hvor der går rygter om nogle mystiske begivenheder. Du bliver som en slags udenrigskorrespondent sendt hen for at undersøge det nærmere. Det er Jesu undergerninger du skal skrive om. I byen kommer du i snak med forstanderen for synagogen: Jairus, hvis datter Jesus har opvakt fra døden.

Til skolen

Igennem ekspeditionerne bliver eleverne fortrolige med bibelen og dermed dansk kultur ligesom eleven møder andre kulturer f.eks. i dialogen med jøden Jairus og ved at færdes i Jerusalem – et aktuelt brændpunkt.

Johannes

På en anden ekspedition møder du evangelisten Johannes, som er lidt distræt. Han spørger om du er Ananias. Johannes har hele hovedet fuld af Jesu begivenheder.
Det virker ægte med den kloge mand, der er så optaget af at få sine oplevelser skrevet ned.
Johannes skriver om menneskesønnen, og du bliver inddraget i de spændende begivenheder. Dermed kommer du meget tæt på Bibelens tekst.

Ikke eventyr

Eleven bliver tvunget til at høre efter. Når nogen taler, er der ikke mulighed for at sidde og lege med andre dele af programmet. For at komme videre må du lytte aktivt.
Det sikres hele tiden, at man kommer igennem væsentligt stof. Du ville måske hellere bare opleve spændingen. Men her er der en virtuel lærer, der bremser dig op og stiller spørgsmål. Du bliver tvunget til at svare og du bliver tvunget til at tænke. Og på denne måde kommer du virkelig ind i Bibelens univers, der giver dig svar på livets spørgsmål. Det er først, når du arbejde med bibelen, at den begynder at åbne sig.

Går du forbi den overfaldne?

I ekspeditionen lignelser får du mulighed for selv at gå på vejen imellem Jerusalem og Jeriko ligesom den barmhjertige samaritaner. Du møder en mand, der er blevet overfaldet af røvere. Du kommer i snak med ham, og du skal vælge, om du vil hjælpe ham!
Hermed lærer du noget om etik. Det gør du også på en anden ekspedition, hvor du skal være domsmand.

Til præst og lærer

Materialet giver store muligheder for aktivitet. Ved at inddrage nogle elementer vil man kunne krydre sin egen undervisning med nogle stærke krydderier, så eleverne får smag for Bibelen og selv begynder at læse.
Med ét klik med musen kan du læse historierne i bibelen om Jesu fødsel, Jesu opstandelse og Helligåndens komme til apostlene på pinsedagen.
Så virker multimedia når begivenhed og bibel forenes! Så gider du slå op i din bibel og blive klogere.

Multimedia CD med fotos, grafik, lyd, video, interaktion.
Bibelen med søgemuligheder, illustrerede artikler, leksikon, tidstavle, atlas.
9 ekspeditioner (interaktive). 50 personer fra Bibelen.
Cd-en kan anvendes på en multimedia-PC eller MAC.
Undervisningshåndbog.
Introduktionsvideo med optagelser fra Israel.
Http://ekspeditionen.bibelselskabet.dk. Her findes løsninger til ekspeditionerne. F.eks. hvor finder jeg nøglen?
Produktion: Det Danske Bibelselskab og M-A-G-I-C
tlf. 33 12 78 35


Artiklen fortsætter efter annoncen: