Ung danskers bratte død i Tanzania

Brugte forældreorlov på at hjælpe missionærforældrene med at hjælpe hungersnødramteDen 30-årige Dennis Conrad, søn af missionærægteparret Sven Axel Conrad og Eni Conrad er pludselig død i Tanzania. Her bistod han sine forældre, der er udsendt af Pinsekirken, med at hjælpe de nødlidende og sultne i det hungersnødramte Sanjananda Itigi.Ved Pinsekirkens landsstævne blev der samlet en kvart million kroner ind netop til at hjælpe de sultende i Tanzania, og det var denne meget presserende nødhjælp familien Conrad havde som opgave.
Dennis Conrad, der var ansat på Tuborg, og hustruen Marianne Conrad rejste ud i efteråret for at bistå forældrene Eni og Sven Axel Conrad med at komme de hungersnødramte til hjælp. Med sig havde de parrets to børn, hvoraf den yngste var nyfødt. Derfor havde Marianne barselsorlov, mens Dennis Conrad havde taget forældreorlov, og denne skulle bruges til at hjælpe de udstationerede med at komme de nødstedte til undsætning. Deres arbejde var hårdt og intensivt og fysisk krævende, men det kom som et chok for alle, da Dennis Conrad faldt død om kl. 4 om morgenen.
Han var stået op for at pusle den lille, da det skete. Man forsøgte forgæves hjertemassage til den lyse morgen.
Der blev holdt en mindehøjtidelighed på Missionsstationen, og flere hundrede afrikanere samlede sig udenfor for at vise deres sorg.
“Dennis havde ingen fjender”, sagde Poul Kirk, Odense, redaktør af Korsets Evangelium, som nu vil foretage en indsamling til den hårdt ramte familie.
Kisten blev allerede mandag fløjte til Dar es Salam, hvorfra den vil blive viderefløjet til Danmark, og da der forlanges en obduktion i sådan et tilfælde, blev denne foretaget mandag. Resultatet foreligger dog først senere, og tidspunktet for begravelsen vides derfor endnu ikke, men næste mandag har været nævnt som en mulighed. Dødsårsagen skal først frigives fra Retsmedicinsk Institut, oplyser Karin Kjærgaard, Pinsekirken på Drejersvej.
Familien vender nu hjem for at begrave deres unge søn, ægtemand og far.
Såvel familiens hjemrejse samt transporten af kisten vil der ikke være forsikringsmæssig dækning for. Derfor ønsker Korsets Evangelium at hjælpe, samtidig med at de vil give en kærlighedsgave til Dennis Conrads efterladte hustru og børn.
Der er tradition for missionsgerning i Tanzania i familien Conrad, idet Sven Axel Conrads forældre var missionærparret Robert og Erna Conrad. Robert Conrad er begravet i Tanzania.