Genoprette Kurdistan? Hvorfor ikke?

Irakkrigen går sin gang, og kurderne har med USA’s hjælp indtaget deres gamle hovedstad, Kirkut, og deres glæde var stor, som vi så på TV.
Men glæden blev kort, for USA gav omgående Tyrkiet løfte om, at kurderne hurtigt skulle forsvinde igen, og kurderne kan således kigge i vejviseren efter selvstændighed i deres eget land. USA’s løfte afslører en ejendommelig dobbeltmoral. Den 24. juli 2002 fremlagde præsident Bush i Det Hvide Hus en “køreplan” for oprettelse af en palæstinensisk stat. Dette gentog han den 14. marts 2003 i Rosenhaven. “Et mål, som deles af alle parter,” sagde han. “USA er forpligtet, og jeg er personlig forpligtet til at iværksætte vor køreplan”.
Der ses en besynderlig forskelsbehandling mellem kurderne og de såkaldte palæstinensere. Hvorfor må kurderne ikke få deres egen stat igen, medens palæstinenserne absolut skal have det? Kurderne har eget sprog — palæstinenserne er arabere og taler arabisk. Kurderne havde Kirkut som hovedstad i århundreder — palæstinenserne har aldrig haft nogen. Kurderne har en tusindårig historie — palæstinenserne har ingen. Kurderne havde egen regering — palæstinenserne har aldrig haft nogen regering eller leder, før terroristen Arafat opkastede sig som sådan i 1967. Palæstinenserne har aldrig haft eget land, hvorimod Kurdistan har været kendt fra Oldtiden som kurdernes land. Det vil være et naturligt gæt, at det dengang var præget af kristen kultur som flere af de omliggende mellemøstlige stater. Det blev med vold islamiseret i det 7. -9. Århundrede. I 1514-36 blev det undertvunget af osmannerne(tyrkerne), hvis åg det trods mange forsøg aldrig lykkedes at kaste af. Da det osmanniske terrorregime blev opløst efter Første Verdenskrig, blev Kurdistan brutalt delt i tre dele mellem Tyrkiet, Iran og Irak med Folkeforbundets velsignelse ved Lausanne-freden 24.7.1923 og specielt bekræftet 5.6.1926, hvor England og Irak spillede “første violin”. Hvorfor må kurdeme ikke få genoprettet deres tusindårige selvstændige stat, medens de aldrig eksisterende såkaldte palæstinensere absolut skal have en selvstændig stat, som til enhver tid blot vil være en kunstig arabisk stat og forstærket trussel mod Israel?
Jørgen D. Grønbæk
Bådsgårdvej 92,
7840 Højslev