Sjursen forlader politik

Kristeligt Folkepartis gruppeformand, Jann Sjursen, har meddelt sin opstillingskreds i Århus, at han ikke genopstiller ved det kommende folketingsvalg.Grunden til, at han ønsker at stoppe i folketinget, hænger sammen med, at han ikke er enig i nogle grundlæggende ændringer af partiet.

Kristeligt Folkepartis Jann Sjursen vil ikke tilslutte sig ændringer i Kristeligt Folkeparti og genopstiller derfor ikke til folketinget.

Partiets hovedbestyrelse satte i den forgangne weekenden for alvor gang i en proces, der bl.a. skal føre til en ændring af partinavnet til “Kristendemokraterne” på landsmødet til oktober.
Og det har altså fået Jann Sjursen til at forlade posten som gruppeformand.
– Jeg anerkender hovedbestyrelsens beslutning, men jeg må bare konstatere, at jeg ikke er med på denne proces. Derfor har jeg helt udramatisk besluttet at trække mig, så flertallet i partiet kan få plads til de ændringer, man mener, der er brug for, siger Jann Sjursen, som understreger, at det sker uden at smække med døren.
– Jeg må selvfølgelig respektere Janns beslutning, selv om jeg ikke er enig i hans begrundelse. Men jeg synes, det er vigtigt at hæfte sig ved, at den fornyelsesproces, som hovedbestyrelsen arbejder med, ikke ændrer ved Kristeligt Folkepartis grundlag og vores rolle som et selvstændigt midterparti, siger Kristeligt Folkepartis landsformand, Marianne Karlsmose.

Ny gruppeformand i Kristeligt Folkeparti bliver Mogens Nørgaard Pedersen. Sjursen fortsætter som politisk ordfører for folketingsgruppen frem til næste folketingsvalg.

Mere om Jann Sjursens beslutning i Udfordringen, uge 23