Per mødte kærlighed ved første opkald

Kan folk blive kristne gennem kristent tv – og holder de fast ved troen i det lange løb? Per Siebenhardt ringede ind efter et program i KKR/TV – og kommer nu trofast i Pinsekirken i KøbenhavnEt telefonnummer i hjørnet af skærmen. Hvorfor mon det altid stod der? Skulle man ringe til det? Nej, det var alligevel for meget af det gode. Det kan vente til i morgen eller i overmorgen.Men alligevel fandt Per Siebenhardt en dag sig selv med røret i hånden og en stemme i øret.
– Skal jeg bede for dig?, spurgte damen i en den anden ende. Det kunne hun vel godt.
Så begyndte Per Siebenhardt at græde. Det havde han ikke gjort på den måde i mange år.

Kunne mærke kærlighed

– Jeg kunne mærke kærligheden, forklarer Per Siebenhardt. Kærlighed havde han ellers aldrig kendt til. Hans forældre var misbrugere, og hans mor havde altid fortalt ham, at han var dum, og at han hverken ville kunne holde på penge, arbejde eller piger. Det var sandheden om Per Siebenhardts liv, indtil han ringede til Kurt Videbæk fra Rådgivningen i KKKC (Københavns Kristne Kulturcenter).
Det blev begyndelsen på et helt nyt liv for Per Siebenhardt.

Træt af livet

– Det er simpelthen så stort, siger han med et stort smil. Per Siebenhardt begyndte at drikke som 16-årig og blev først ædru efter 20 år. Han blev pillemisbruger og var ved at miste livet flere gange.
Han blev hentet af ambulancefolkene, når han ringede og sagde, at han var ved at dø. De spurgte ham:
– Er du træt af livet?
– Ja, svarede Per Siebenhardt ærligt.
Han fik senere at vide af lægerne, at han kun havde kort tid tilbage at leve i, hvis han ikke snart stoppede drukken og misbruget.

En højere magt

Per Siebenhardt valgte at gennemgå det såkaldte Minnesota-program for at blive fri af alkoholen. Her lærte han, at han skulle tro på en højere magt. Han prøvede at tro på noget, som var højere end ham selv, men Gud blev ikke en ”realitet” for ham. Herefter begyndte Per Siebenhardt i en AA-gruppe (Anonyme Alkoholikere), hvor han begyndte at tale om nogle af de svære følelser, som førhen blev druknet i alkohol.

Fred er bedre end mad

Ensomheden og angsten var der dog stadig, og først da Per Siebenhardt så et program på KKR/TV, og ringede til telefonnummeret i hjørnet af skærmen, begyndte det at gå fremad.
Efter den første kontakt på Rådgivningscentret i KKKC startede han på et Alpha-kursus. Her oplevede han for første gang et kærligt og trygt fællesskab. På en weekend med Alpha-kurset gav Per Siebenhardt sit liv til Jesus, og hans liv blev aldrig mere det samme.
– Jeg blev gjort fri. Jeg mærkede Guds kærlighed og en indre fred.
– Nu kan jeg ikke få nok. Det er bedre end mad, fortæller Per Siebenhardt om sit nye liv.

Vil være missionær

Han blev døbt for et år siden, og kommer nu i Pinsekirken i KKKC.
– Jeg lever ikke mere i den samme verden. Fortiden er skyllet af, siger Per Siebenhardt om livet med Gud.
Per Siebenhardt laver blandt andet radioprogrammer med Kurt Videbæk, men vil gerne til udlandet og være missionær.
– Jeg vil gerne bygge kirke og bruge af mine erfaringer, fortæller den 51-årige tidligere misbruger.