Buddhist munk opstod fra de døde

Den dramatiske historie er “ret opsigtsvækkende… men sand”, siger missionærer, der har sporet rapporterne
Missionærer i Asien spreder den dramatiske fortælling om en buddhistmunks opvækkelse fra de døde og hundredvis af buddhistmunkes omvendelse, efter at de havde hørt hans vidnesbyrd om himmel, helvede og Kristus.Missionsorganisationen Asian Minorities Outreach (AMO) siger til det amerikanske magasin Charisma, at dette moderne Lazarus-mirakel i Myanmar (tidl. Burma) har gjort så stort indtryk, at munken frygtes dræbt af de buddhistiske myndigheder af frygt for en kristen vækkelse.

Arkiv foto
Død i tre dage

I en oversat afskrift af en båndoptagelse, angiveligt foretaget i Myanmar, fortæller en mand, som kalder sig Athet Pyan Shinthaw Paulu – som betyder “Paulus, som kom tilbage til livet” – om sine år som hengiven buddhistmunk, indtil han kollapsede, syg af gul feber og malaria.
– Jeg fandt senere ud af, at jeg døde og lå livløs i tre dage, siger han på båndet. Min krop gik i forrådnelse og stank af død, og mit hjerte holdt op med at slå. Min krop blev gjort klar til kremering gennem de traditionelle buddhistiske renselsesritualer.

Besøgte helvede

Men ligesom hans kiste skulle forsegles, satte han sig ret op og chokerede sine forældre og de andre sørgende. Han fortalte, at han havde besøgt helvede, og senere apostlen Peter, som pålagde ham at vende tilbage og prædike om Kristus.
Da han kom til sig selv, fortalte han dem “om de mennesker jeg havde set i ildsøen… og at det kun er de kristne, som kender sandheden, at vore forfædre og vi er blevet bedraget i tusinder af år… (at) alt det, vi tror på, er løgn”.
En talsmand for Asian Minorities Outreach, med hovedkontor i Palatine, Texas, og involveret i evangelisation, bibeluddeling og ledertræning i flere asiatiske lande, siger, at selv om historien er “ret opsigtsvækkende, så tror vi, den er sand, da der er mange vidner”.

Skriftlige vidneerklæringer

Historien blev fortalt af præster i Myanmar til en medarbejder fra AMO, som besøgte landet i foråret. En af præsterne havde skriftlige vidneerklæringer fra nogle, som havde bevidnet det skete, fortalte han.
Kirkelederne i Myanmar fortalte endvidere, at munkens vidnesbyrd har ledt mere end 300 munke til tro på Kristus. Video- og lydbånd med munkens vidnesbyrd blev hurtigt spredt ud over landet, selv om det er farligt at være i besiddelse af en kopi.
– Hans frygtløse vidnesbyrd har fået ham i fængsel mindst én gang, men myndighederne kunne ikke få ham til at tie stille, fortæller talsmanden for AMO. Da han blev løsladt, fortsatte han med at fortælle, hvad han havde set og hørt. Det er usikkert, hvor han befinder sig for øjeblikket. En burmesisk kilde fortalte os, at han er i fængsel igen, og muligvis dræbt.

Besøgte klosteret

Præster fra Myanmar “har undersøgt det, besøgt klosteret, hvor det skete, og de tror på, at det er sandt”, fortalte talsmanden.
– De ønskede, at jeg skulle bringe historien videre til den vestlige verden.
Organisationer, som støtter forfulgte kristne, fortæller, at tusindvis af etniske karenere i Myanmar, som er kristne, bliver forfulgt af det totalitære styre i deres forsøg på at udrydde kristendommen.
Asian Missions Out-reach’s hjemmeside kan besøges på www.antioch.com.sg/mission/asianmo”. Historien, som munken fortæller den, kunne indtil for nylig læses her, men myndighederne i Singapore, hvor organisationen har sin base, forbød det. Derfor kan båndafskriftet nu bestilles direkte på e-mail: monkstory@yahoo. com.