Var stjernen et astrologisk eller astronomisk fænomen?

Astrologi får ingen støtte i Bibelen. Det ville Gud ikke benytte sig af, Es 47 13-15; Jer 10,2; Ez 8,14.15; Sef 1,4-6, Vi har al grund til at tro, at det må være et lys, Gud selv har sat på himmelen, ligesom han satte engleskaren over Betlehem, og det har sikkert været en lysende engleskare, som har vist vej. Hverken en komet, planet eller en stjerne kan flytte sig og være vejviser på den måde, som vi læser i Matt 2 om den stjerne, der ledte de vise mænd til Kristus. Vi er her i underets verden, hvor Gud griber ind på en for os overnaturlig måde. Hele beretningen om Jesu menneskevorden, at Gud bliver menneske, at den uskabte bliver skabt, at den evige gør sig til ét med os timelige skabninger, er så ufattelig, at Paulus i 1 Tim 3,16 kalder den ”gudsfrygtens hemmelighed”. Guddommelige hemmeligheder skal vi ikke forkaste, fordi vi ikke forstår dem. De skal modtages i tro.
(Forkortet, red.)
Villi Rasmussen. præst ved
Syvende Dags Adventistkirken,
Juelsminde, privat: Drosselvej 3, 8721 Daugård.