Israel gjorde indtryk

5 elever fra Efterskolen Solgården i Tarm oplevede påskens budskab på en ny og stærk måde i IsraelDina Schrøder og Bodil Højgaard Larsen
11. Klasse, Solgården

Hele holdet, undtagen Bodil, oppe på Tempelpladsen i det hjørne, hvor det Allerhelligste menes at have været.

Efter lang tids venten gik turen for 11. klasse til Israel. I løbet af de 10 dage oplevede vi en masse spændende ting.

I Tiberias så vi Genesaret Sø, som blev en kæmpe oplevelse for os. Bare det at sidde ved søen på en sten med fødderne i det vand, som Jesus har gået på, og samtidig læse om ham i Markusevangeliet var stort.
Vi besøgte også Karmelsbjerget, hvor det med Elias og Ba’alproterne fandt sted.
Vi lavede et miniskuespil over hændelsen, og det gjorde også denne fortælling mere levende.

Påskens budskab blev virkeligt

Jerusalem var et af højdepunkterne.
Særligt med påsken så nært forestående var det fantastisk at gå ned ad Oliebjerget og senere følge Via Dolorosa, smertens vej.
At se og læse om de prøvelser, Jesus gennemgik i de sidste dage, fik følelserne helt uden på tøjet. Og selvom der ikke er enighed om, lige præcis hvor, han blev korsfæstet og begravet, så var det alligevel underligt at se de mulige steder.
Det var som om, det først rigtigt dér gik op for os, hvad Jesus måtte gå igennem for at frelse os.

Anna og Bodil vandrer i Jesu fodspor på den gamle trappe op til Tempelpladsen.

Et andet særligt sted, vi be-
søgte, var tempelpladsen, der har været lukket for turister de seneste år. Det fantastiske var her at sætte profetierne fra det Gamle Testamente i perspektiv til Jesu liv og få lov til at vandre i Jesu fodspor på de trappetrin, som han selv benyttede sig af, når han skulle ind på pladsen.
Situationen i Israel vækker måske stor frygt, og mange tør måske derfor ikke rejse til landet. Men på trods af tilstanden oplevede vi, at en rejse til Israel sagtens kan lade sig gøre, særligt fordi vi havde lagt den i Guds hænder.
Sikkert og vist er det, at ingen af os ville have været turen foruden, og at vi alle sagtens kunne gøre det igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Barbara, Anna, Lars, Dina og Bodil på Oliebjerget, hvor Jesus startede sin vandring til Jerusalem palmesøndag.

Facts:
11. klasse er en linje, man kan vælge på efterskolen Solgården. Foruden en tur til Israel inkluderer det 4 timer om ugen med børnearbejde, trosforsvar mm.
På linien i år er der 5 elever og 3 undervisere! Med på turen var en af de sædvanlige undervisere, Berit Christensen og Søren Bladt, tidligere ansat af Ordet og Israel.
Turen varede ialt 10 dage. 3 dage i Tiberias og 7 dage i Jerusalem.


Artiklen fortsætter efter annoncen: